L’Handbol Pardinyes, un club que educa en valors

j.c. monge
24-05-2016
  • L’Handbol Pardinyes, un club que educa en valors

L’Handbol Pardinyes posarà en marxa la pròxima temporada un innovador programa que pretén introduir, en la rutina diària d’entrenament, l’ensenyament dels valors que aporta l’esport, com ara la companyonia, l’esforç i el respecte, entre molts d’altres. En aquest sentit, el club organitzarà tallers i involucrarà al seu torn pares, entrenadors i directius.

“Volem potenciar els valors dins dels mateixos entrenaments i educar els nostres jugadors amb ells”, explica Txema del Rosal, director esportiu del club. “Es parla molt dels valors de l’esport, però pensem que no n’hi ha prou amb dir-ho. No s’adquireix la companyonia només al formar part d’un equip. Cal ensenyar-ho i treballar-ho”, afegeix.

“Estem ultimant un programa didàctic i adequat per a cada edat i que permet treballar tot plegat des de petits. Per això, cada jugador portarà una agenda, com a l’escola, amb els temes a desenvolupar. A banda dels entrenaments, es faran tallers per treballar els diferents valors”, detalla.

Del Rosal, tècnic d’Esports de la Generalitat, a part d’entrenador d’handbol, constata que “cada dia observo problemes a nivell d’esport de base relacionats amb actituds dels nens, dels pares o dels entrenadors. Tenim clar que en el nostre club no ho volem, això. Fa dos anys que fa xarrades i treballa el tema, però ara volem fer un pas més. És important ser competitius, però no s’han de perdre els valors. I és el que volem ensenyar als nostres jugadors”.

En aquest sentit, el club iniciarà una formació específica per als seus tècnics i en els diferents tallers també participaran els pares dels jugadors.

Els mateixos jugadors de la base ja han fet un vídeo sobre el tema que té prop de 5.000 visites.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta