Actualitzat: 11-04-2023 16:55
  • ⏯️ L’ICG Força Lleida, bicampió de la Lliga Catalana LEB
    Peu de foto:
    Foto Força Lleida

L’ICG Força Lleida s’ha proclamat campió de la Lliga Catalana LEB en guanyar 101 – 97 al Morabanc Andorra en el partit de tornada de la competició. L’Espai Fruita Barris Nord de Lleida s’ha vestit de gala per viure i veure el primer partit de l’equip a casa aquesta temporada davant un dels clars favorits a pujar a l’ACB.

L’inici del partit ha estat una continuació del d’anada. Els dos equips han sortit amb intensitat sobre el parquet de l’Espai Fruita Barris Nord, tant en atac com en defensa. Malgrat que l’anotació ha estat més curta en els primers compassos, el lluminós anava a 9 iguals als cinc minuts de partit. Algunes errades consecutives de l’equip i l’encert exterior de l’Andorra obligaven a Gerard Encuentra a aturar el joc. Els jugadors de Natxo Lezkano continuaven molt ferms en el rebot i mantenien l’avantatge en finalitzar el primer quart 19-26.

Segon període amb imprecisions a ambdues cistelles on el més encertat en el rebot defensiu i ràpid en el contraatac aconseguia sumar de 2 en 2. Els 6 punts de David Castellnou, un triple de Carrera i els dos punts de Cuéllar ajudaven a retallar en el marcador a l’equador del segon quart i ens posàvem 3 sota (30-33). Natzo Lezkano demanava temps mort per buscar novament escapar en l’electrònic, però un ICG Força Lleida compacte i un triple de Juani Marcos situaven l’empat a 37 quan faltava poc més de dos minuts per al descans.

Començava el tercer quart amb el 39 a 42 i amb la mateixa tònica de joc. Un estira-i-arronsa en el marcador. Bones cistelles de Vučetić per no perdre pistonada a l’equip andorrà, que no aturava. Lobo i Marcos remataven la feina amb cinc punts. Juani Marcos, des de la línia de 6,75 desfermava la bogeria al pavelló i l’ICG Força Lleida tornava a posar-se per davant el lluminós al darrer minut de quart.

Els triples han estat els protagonistes del darrer quart. Els dos triples consecutius de l’Andorra no servien a l’equip visitant per escapar-se en el lluminós gràcies a la resposta de Juani Marcos i Vasijile Vučetić des de la línia exterior per situar l’empat a 77 en els darrers minuts. Agònic final de quart que ha acabat 84-86 i tot s’ha decidit a la pròrroga amb un ICG Força Lleida letal i un triple de Miguel González de moral per endur-se la victòria per 101-97 i convertir-se en Campions de la Lliga Catalana LEB.