L'ICG Força Lleida cau a Cantàbria en un partit molt igualat

Actualitzat: 10-04-2023 11:01
  • L'ICG Força Lleida cau a Cantàbria en un partit molt igualat
    Peu de foto:
    Foto Antonio Guillén (GAC)

Es feien sentir la desena d’aficionats lleidatans desplaçats a Torrelavega i animant sense descans a l’equip. Un partit on l’ICG Força Lleida necessitava sumar no només per continuar a dalt, sinó també per agafar la confiança necessària després de dos partits consecutius perduts.

Agafa les regnes del joc l’equip local posant-se per davant en l’inici del partit amb un ICG Força Lleida encara en fred (13-6). Els locals aguantaven qualsevol embranzida lleidatana, que situaven un parcial de 0-6 amb Sidibé de dos, Marcos des del triple i Brito a la línia de tir lliure. Els de Torrelavega reaccionaven amb bones jugades encadenades i aprofitant un parell de desencerts en el tir lleidatà per a tornar a situar els vuit punts d’avantatge. Rubén López de la Torre no fallava des del tir lliure i agafava el rebot ofensiu per anotar dos punts més per als de Gerard Encuentra. Però els càntabres reaccionaven amb una jugada ràpida i situaven el 25-16.

Gerard Encuentra serà el pregoner de la Festa Major de Lleida 2023
Foto Amaia Rodrigo

Aguantava la distància de nou punts Grupo Alega Cantabria en les primeres jugades del segon període malgrat que l’ICG Força Lleida s’aproximava en alguna ocasió en el marcador. Mirza Bulic donava als càntabres la cistella per posar els onze punts de distància. Parava el joc Gerard Encuentra, que volia tornar a reduir la distància i ho aconseguia amb els Bakovic anotant sota cistella i Urtasun donant a l’equip cinc punts més (35-28). Amb Baković i Sidibé atents al rebot ofensiu, donaven a l’equip segones jugades i Brito aportava tres punts importants per a l’equip lleidatà a dos minuts del descans i cinc punts per sota. Álex Urtasun anotava un triple importantíssim per a l’equip a catorze segons per anar a vestidors (41-37), però els de David Mangas s’hi tornaven sobre la botzina per situar el marcador amb el mateix marge de set punts per sobre.

Malgrat un inici de quart irregular i els locals tornant als 10 punts de marge, els de Gerard Encuentra es posaven en el partit amb De la Torre fort en el rebot i Juani Marcos efectiu des del triple. Brito i De la Torre corrien fins a sota cistella per anotar dos punts per banda i aixafar els talons al rival com no ho feien des del primer quart (47-46). Tenia l’oportunitat l’equip lleidatà per empatar i fins i tot de posar-se per davant en el partit, però els tirs no volien entrar. Ho intentava Baković, González… Els càntabres tenien pilota i fallaven. La recuperàvem i la tenia Lobo, Sidibé… Però no entrava. Cantàbria creava jugava i fallava. Després de moltes jugades imprecises a ambdues cistelles, Miguel González anotava una safata per a posar l’empat després de tot el partit a remolc (49-49).

Només dos punts per sota encarava l’equip de Gerard Encuentra els darrers deu minuts de partit. Juani Marcos i Diogo Brito retallaven novament distàncies després del temps mort demanat per Gerard Encuentra quan veia que els locals agafaven aire. Álex Urtasun posava un triple important per avançar l’equip per primer cop en el partit (55-57). Intercanvi de triples per encarar els darrers quatre minuts amb empat a 60. L’ICG Força Lleida tenia ocasions per sumar i posar un coixí en el lluminós, però la pilota sortia rebotada i Grupo Alega Cantabria, que guanyava el rebot defensiu, ho aprofitava per sumar dues cistelles ràpides. Vučetić tornava a posar-nos per davant des de sota cistella a 19.8 segons per acabar el partit. L’equip de Gerard Encuentra buscava una defensa sòlida per impedir als locals anotar, però ho feien. Gerard Encuentra disposava de 4.1 segons per anotar, capgirar el marcador i endur-se la victòria cap a Lleida, però la pilota s’escapava i l’equip càntabre s’enduia el partit amb un ajustadíssim 68-67.