JOSÉ CARLOS MONGE
16-04-2018
Actualitzat: 16-04-2018 10:28
  • L'ICG signa una golejada per a la història i vol jugar a Europa

L’ICG Software va aconseguir ahir una golejada per a la història al superar per 13-4 el Palafrugell. Amb aquest resultat, el Llista encadena la tercera victòria i a dos setmanes de disputar la Final Four de la CERS a casa, es consolida a la cinquena posició de la taula i es converteix en seriós aspirant per disputar la temporada que ve la màxima competició continental, la qual cosa seria tota una gesta en la història del club. Amb aquest resultat, el Llista es converteix en l’equip que aquesta temporada ha marcat més gols en un partit, superant l’11-1 que el Liceu va marcar a l’Asturhockey i el 10-1 del Barça a aquest mateix equip i el 10-3 del Reus al Caldes.

El Llista va golejar un equip que està en posicions de descens, que té molt difícil mantenir-se a l’OK Lliga i que va arribar a l’Onze de Setembre just de rotacions, que va acabar passant-li factura en un duel que es va disputar a un ritme de vertigen des del primer minut i que va tenir, a més dels disset gols, trenta faltes acumulatives –quinze per equip–, quatre pals de l’equip lleidatà i dos targetes blaves per als visitants.

Albert Folguera afrontava el partit amb recel, després d’una aturada de quatre setmanes i davant d’un rival que, com va advertir a la prèvia, juga sense pressió. I el Palafrugell no va tardar a demostrar-ho. La primera rematada es va convertir en el 0-1 als 25 segons, després d’un tret de Rubén Ruíz que va sorprendre a tothom. El Llista va reaccionar ràpid i Darío Giménez va empatar quan tot just s’havia complert el primer minut. Seixanta segons jugats i 1-1 en el marcador.

De nou es va avançar el Palafrugell que, als tres minuts, va marcar l’1-2 amb una rematada de Ribot. Estava clar que Folguera tenia raó i que l’equip havia de posar-se les piles com més aviat millor per no veure compromesa la victòria. I ho va fer. El duel va seguir accelerat, amb arribades contínues a una i l’altra porteria. Joan Cañellas va rematar al pal al minut 6 i de nou l’argentí Darío Giménez va trobar el camí del gol, per establir el 2-2 al minut 9. No hi havia respir, mentre tots dos equips s’anaven carregant de faltes acumulatives. Folguera va voler aprofitar el seu major fons d’armari i en un minut van sortir a pista Andreu Tomàs, Jordi Creus i César Candanedo, per refrescar l’equip.

I va funcionar. Darío Giménez va marcar el 3-2 al minut 13 i, el 17, va firmar el 4-2 amb un llançament de falta directa, després d’una targeta blava a Gerard Pujol, que l’argentí va executar magistralment per firmar el seu pòquer de gols. Segons abans, Andreu Tomàs havia fet el segon pal dels lleidatans, que en ple vendaval ofensiu va firmar el 5-2, obra de Roberto Di Benedetto al 21, resultat amb què es va arribar al descans. Abans, tots dos equips van desaprofitar un llançament de falta directa per la desena falta de cada un d’ells.

A la segona part el Llista va sortir amb la lliçó apresa, mentre que al Palafrugell li començava a passar factura l’esforç. César Candanedo va marcar al minut 27 el 6-2, però l’equip visitant seguia en el partit després del 6-3 de penal de Ribot (31). L’ICG Software va anar a tancar el partit. Andreu Tomàs va firmar el 7-3 (34) i Bruno de Benedetto va fer el 8-3 i el 9-3 als minuts 36 i 37. Només quedava per concretar-se la diferència final. Roberto Di Benedetto va marcar dos gols, per dos més de César Candanedo que van deixar el definitiu 13-4.

El tècnic de l’ICG Software, Albert Folguera, té clar que el nou objectiu de l’equip ha de ser acabar a la quarta posició, que dóna accés a la màxima competició continental, fins i tot en el cas que torni a assegurar-se plaça per a la CERS. “Passi el que passi a la Final Four, vull que aquest equip lluiti per quedar quart”, va afirmar l’entrenador ahir al final del partit. “Que ho tenim difícil? Sí. Però vull aquesta ambició. Després poden sortir les coses o no, però s’ha de lluitar per això i el cap de setmana qie ve juguem contra el Vendrell, un rival directe”, va afegir. “Sense ambició, el que falti de Lliga se’ns pot fer molt llarg”, va advertir.

Pel que fa a la golejada d’ahir, va recordar que el rival venia escàs de rotacions “i amb el porter mitjà lesionat i després d’una aturada de quatre setmanes. Han estat tretze gols, com podien ser deu o divuit. Els he dit als jugadors que fossin respectuosos amb ells per la situació en què estan i que no se’ls havia d’humiliar i penso que ho hem fet amb respecte al rival i fent les coses bé”, va valorar Folguera.

Va destacar així mateix que “ells han començat més endollats que nosaltres, encara que sabíem que era qüestió de temps que el partit caigués del nostre costat, però això de vegades es converteix en un problema”. Va afegir que “per a mi era més important no encaixar més gols que marcar”.