L’IEI anima a documentar de manera gràfica el confinament

REDACCIÓ
Publicat: 
16-04-2020
Actualitzat: 16-04-2020 17:54
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’IEI anima a documentar de manera gràfica el confinament

L'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida ha preparat, en col·laboració amb La Calaixera, una activitat especial anomenada ‘Rutines d’estar per casa’ per seguir fent cultura des del sofà durant aquesta etapa de confinament, un suggeriment per pensar el nostre dia a dia des de casa.

La proposta consisteix en realitzar una representació gràfica de l’entorn de cadascun, per observar, reflexionar i comunicar allò que conforma el lloc on som, quins elements el fan particular i què és allò que fem en el nostre particular dia a dia, és a dir, de quina manera passem els dies, quins objectes i quines persones en formen part.

Es tracta, doncs, de documentar de manera creativa i poètica les rutines del confinament de cadascun, tot observant, experimentant, provant diferents materials i procediments, i evidentment prenent-nos el temps que faci falta. Un cop feta aquesta meditació, l’IEI convida a totes aquelles persones que ho desitgin a fer-li arribar una còpia o una fotografia de la representació per correu electrònic o bé a compartir-la mitjançant les xarxes socials amb l'etiqueta #estarxcasa.

Des de l’IEI es farà una recopilació de les creacions i més endavant se’n farà una edició.

Més propostes a la xarxa amb ‘Fem cultura des del sofà’

Aquesta proposta forma part del conjunt d’iniciatives que, des de la xarxa, està duent a terme l’IEI durant el confinament, tot plegat sota el paraigua de ‘Fem cultura des del sofà’. En aquest sentit destaquen, per exemple, la convocatòria #vidaprivada, consistent a enviar, mitjançant les xarxes socials amb aquest hashtag, un testimoni gràfic (fotos, selfies, imatges,...) de l’obligada estada a casa. Amb totes les propostes que es rebin, un jurat format per l’equip de l’IEI escollirà les fotos més representatives de cada xarxa social de cara a formar part d’una futura publicació. També es busca que tingui recorregut a les xarxes socials la proposta que l’IEI ha ideat per aquest Sant Jordi, consistent en que, totes aquelles persones que ho desitgin, comparteixin les seves roses (siguin de la mena i el material que siguin) a les xarxes de l’IEI amb el hashtag #SantjordiAmbRosesiei i #quedatacasa

Comparteix

També t'interessarà