L'IEI 'celebra' 78 anys de la seua constitució

SEGRE
26-03-2020
  • L'IEI 'celebra' 78 anys de la seua constitució

No és un número redó, com va succeir el 2017 amb el 75 aniversari, però ahir l’Institut d’Estudis Ilerdencs va celebrar els 78 anys de la seua posada en marxa. Això sí, com succeeix amb totes les institucions públiques, va complir l’aniversari tancat al públic però seguint amb les seues activitats a través de les seues xarxes socials. En aquest sentit, l’IEI publica diàriament, tant a Facebook com a Twitter, informació entorn del fons de documentació històrica de la institució, mentre que per Instagram es difonen també imatges de les diferents exposicions inaugurades dies o setmanes abans de fer-se oficial l’estat d’alarma al país pel coronavirus.

El 25 de març del 1942, la Diputació franquista de l’època va crear l’Instituto de Estudios Ilerdenses a l’edifici recuperat de l’antic Hospital de Santa Maria, que durant la Guerra Civil havia estat el Museu del Poble, gestionat per la Generalitat. Al capdavant del nou organisme es va situar J. A. Tarragó Pleyan, llavors també delegat del Servei de Defensa del Patrimoni Artístic Nacional.

Amb totes les propostes que es rebin, un jurat format per l’equip de l’IEI escollirà les fotos més representatives de cada xarxa social de cara a formar part d’un futur llibre. Per això, la participació implicarà la cessió dels drets d’imatge.

Fotos de la vida privada per a un futur llibre

L’IEI ha posat en marxa la convocatòria #vidaprivada perquè tots aquells interessats enviïn a través de les xarxes socials amb aquest hashtag fotografies de com estan passant l’actual confinament domiciliari.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next