L’IEI posarà en valor el consum de fruites i hortalisses en una doble jornada de debat

REDACCIÓ
Publicat: 
17-05-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’IEI posarà en valor el consum de fruites i hortalisses en una doble jornada de debat

Els beneficis en la salut del consum de fruites i hortalisses i el coneixement dels darrers avenços en la recerca de noves varietats seran els eixos de la doble jornada de debat que ha organitzat la Secció de Ciències Agroalimentàries de l’Institut d’Estudis Ilerdencs per als dies 19 i 26 de maig amb motiu de l’Any Internacional de les Fruites i Hortalisses. Les sessions s’emetran en forma virtual via streaming pel canal culturaiei.cat.

Sota el títol ‘Les fruites i hortalisses, elements essencials de la teva dieta’, les jornades posaran sobre la taula la relació entre el consum de fruites i hortalisses i els efectes que té sobre la salut a l’hora de promoure dietes i estils de vida saludables. S’analitzarà també des de una visió mes àmplia, en particular l’aportació de la millora genètica dels darrers anys en l’obtenció de noves varietats més adaptades a les nostres condicions climàtiques i als consumidors.

La primera de les dues jornades, programada per al dimecres 19 de maig a les 18.00 hores, tractarà sobre ‘Beneficis del consum de fruites i hortalisses en la salut’. Hi participaran Maria Real Capell, farmacèutica nutricionista, i David Bars Cortina, doctor en Ciència i Tecnologia Agrària i Alimentària, amb Ignasi Iglesias com a moderador.

La segona sessió, prevista per al dimecres 26 de maig a la mateixa hora, serà sobre ‘Innovació mitjançant noves varietats de fruites i hortalisses’. Es comptarà amb la participació de Jordi Ballester Valveny, doctor en Genètica, i Iban Eduardo Muñoz, doctor en Bioquímica i Biologia Molecular, amb Rosa Altisent com a moderadora.

Comparteix

També t'interessarà