L'impacte global de la cancel·lació de la Fira de Sant Josep de Mollerussa és de 40 MEUR

ACN
12-03-2020
  • L'impacte global de la cancel·lació de la Fira de Sant Josep de Mollerussa és de 40 MEUR

L'impacte econòmic global que suposa la cancel·lació de la 148a Fira de Sant Josep de Mollerussa a causa de la crisi del coronavirus és de 40 milions d'euros. Segons ha explicat aquest dijous el president de l'ens firal i alcalde de la ciutat, Marc Solsona, el "dany directe" de la suspensió del certamen és de 400.000 euros a les arques municipals i en aquest sentit a demanat al Govern que se'ls tingui en compte en el paquet d'ajudes anunciades per pal·liar els efectes econòmics que està comportant la pandèmia. La fira està parlant ara amb els més de 200 expositors confirmats i s'estudiarà "un a un" si es retornen els diners abonats per participar-hi o s'apliquen altres mesures de "fidelització" en vista a l'edició de l'any que ve.

L'alcalde ha assenyalat que partint del "respecte absolut" a tots aquells esdeveniments que s'estan suspenent al país pel coronavirus, es tingui en compte que la Fira de Sant Josep és un dels més importants, pel volum de persones i diners que mou i la "transcendència" que té a la ciutat.

Solsona ha demanat al Govern que en els ajuts anunciats per pal·liar la crisi del coronavirus es tingui en compte la Fira de Sant Josep, ja que a Ponent "és la fira en majúscules" i referent al conjunt del país en el sector agrícola. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que el Consell Directiu de Fira de Mollerussa ja va descartar aquest dimecres la possibilitat d'ajornar el certamen i ara ja es treballa en el de l'any que ve.

Fira de Mollerussa havia elaborat un conjunt de mesures per poder celebrar la fira igualment malgrat la situació del coronavirus i dimecres al matí les va enviar al delegat del Govern per avaluar-les. Això no obstant, l'anunci de la prohibició d'esdeveniments amb més de 1.000 persones va precipitar la decisió de cancel·lar definitivament l'esdeveniment. Els operaris encara muntaven els estands als Pavellons Firals durant el matí però a la tarda ja estaven tancats i a la nit el Consell Directiu va adoptar la decisió de forma oficial.  

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?