⏯️ L'incendi d'Artesa de Segre ja ha cremat 1.100 hectàrees

ACN
Publicat: 
17-06-2022
Actualitzat: 17-06-2022 11:47
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ L'incendi d'Artesa de Segre ja ha cremat 1.100 hectàrees
    Peu de foto: 
    Paula Aymerich
  • ⏯️ L'incendi d'Artesa de Segre ja ha cremat 1.100 hectàrees
    Peu de foto: 
    Anna Berga (ACN)

L'incendi declarat dimecres al nucli de Baldomar, a Artesa de Segre (Noguera), ja ha cremat 1.100 hectàrees segons els Bombers. El cos ha pogut contenir les zones est, nord i sud i ara la preocupació se centra en evitar que el foc avanci direcció la zona oest, cap a Sant Mamet. En aquest punt l'incendi segueix actiu i durant la jornada es preveu s'hi puguin sumar a les tasques d'extinció dos avions bombarders, un avió de vigilància i atac (AVA), a més de dos helicòpters de la UME, segons ha informat el delegat del Govern, Bernat Solé. Així mateix, els Bombers han tornat a demanar la col·laboració d'agricultors perquè llaurin camps en aquest front esquerra. 

Bernat Solé ha explicat després de la reunió que han mantingut els responsables de l'operatiu de l'incendi que el flanc dret, on es va iniciar el foc, està "força controlat però requereix la màxima atenció" perquè no es "descontroli". En aquest sentit, el cap de suport de Bombers, Miquel López, ha explicat que durant el dia segueixen l'estratègia de de reforçar "tots els mitjans" perquè no s'obri el flanc dret i la cua de l'incendi on podrien arribar a cremar-se unes 8.000 hectàrees, i no 5.000 com s'havia dit anteriorment.

Pel que fa el flanc esquerra, que és el que segueix actiu i el que més preocupa ja que obre un potencial de fins a 20.000 hectàrees, els treballs se centren en "deixar confinat" el foc, ha dit López, que ha admès que durant el dia és "difícil" treballar a la serra de Sant Mamet per les condicions meteorològiques, i que, per això, aprofiten les hores nocturnes per confinar el foc aprofitant pistes forestals i afloraments rocosos.
Aquestes tasques corresponen al quart objectiu dels deu que s'han marcat els Bombers per tal d'extingir el foc. López ha indicat que els primers dos objectius estan consolidats i que el tercer està complert al 90%.
Aquest divendres es preveu el pic de l'onada de calor amb temperatures per damunt dels 40 graus i, davant d'això, López augura que si s'aconsegueix "passar el dia d'avui" els pròxims dies han de ser millors.

Comparteix

També t'interessarà