⏯️ L'incendi de Baldomar afecta 2.600 hectàrees

ACN
Publicat: 
19-06-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ L'incendi de Baldomar afecta 2.600 hectàrees
    Peu de foto: 
    Paula Aymerich (ACN)

L'incendi que des d'aquest dimecres crema a Baldomar, a Artesa de Segre (Noguera), ja ha afectat unes 2.600 hectàrees de superfície. Tot i el vent que bufava de sud des del migdia d'aquest dissabte, el foc no ha sortit del perímetre. Aquest diumenge es treballarà de forma intensa per acabar estabilitzar la cua del flanc dret i el cap de l'incendi. També es busca fer el mateix a l'àrea oest, que està oberta i va des de la zona d'Alòs de Balaguer (Noguera) fins a la serra de Sant Mamet. La situació meteorològica comença a ser més favorable però, tot i això, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha fet una crida a la "prudència" i a la "responsabilitat", tot demanant als curiosos que no s'acostin a la zona del foc per fer fotografies.

Solé ha explicat que tot i que els nivells d'humitat han estat superiors durant la nit passada, cal estar encara amb la "màxima precaució" perquè, ha insistit, "el foc no està apagat". Així, es treballa per consolidar el flanc est que cobreix la zona dels nuclis de la Clua i Baldomar, a més de la vall de l'Ariet i el poble de Santa Maria de Meià, a Vilanova de Meià (Noguera). També ha dit que el flanc oest, aproximadament a la zona on hi ha la pista d'accés a Sant Mamet, hi ha una àrea "segura" al cap de serra i també a la part baixa més propera a Alòs de Balaguer (Noguera).

El delegat del Govern ha indicat que aquest diumenge es mantenen una quinzena de mitjans aeris treballant en les tasques d'extinció de l'incendi i que aquestes s'intensificaran al flanc oest. Per la seva banda, el cap de suport de l'operatiu dels Bombers de la Generalitat, Miquel López, ha afirmat que el foc no ha saltat cap dels eixos de confinament i que tot i que la meteorologia ara juga al seu favor, s'espera encara una "feina llarga".

Mentre, l'alcalde d'Alòs de Balaguer, Lluís Soldevila, ha dit que aquesta quarta nit de l'incendi ha estat "una de les més complicades" per ells i que l'han viscut amb nervis i preocupació. Així, ha assegurat que han tornat a tenir el foc "molt a prop del poble" i creu que hi ha hagut una manca de coordinació. Sobre aquesta qüestió, López ha afirmat que a la nit les flames són més visibles i que, a més, en les darreres hores aquestes han descendit per una carena. També ha reconegut que aquest front s'ha atansat uns 500 metres respecte a dissabte.

D'altra banda, els Agents Rurals han interposat quatre denúncies durant la nit passada a la zona del Montsec per incomplir les restriccions que imposa el pla Alfa 3. Dos d'aquestes han estat per accedir amb circulació motoritzada a accessos que havien estat tancats, una altra per fer foc i una darrera per acampar. El cap d'aquest cos a Lleida, Llorenç Ricou, ha dit que "no s'entén" que amb la situació actual s'estiguin duent a terme aquest tipus d'actuacions i que veu "trist" que fins i tot s'encenguin focs.

Comparteix

També t'interessarà