⏯️ L'incendi de Baldomar ha cremat 550 hectàrees i els de Corbera d'Ebre i Castellar de la Ribera unes 300

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
16-06-2022
Actualitzat: 16-06-2022 10:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ L'incendi de Baldomar ha cremat 550 hectàrees i els de Corbera d'Ebre i Castellar de la Ribera unes 300
    Peu de foto: 
    Imatges aèries incendi de Baldomar (Bombers)

Els Bombers han xifrat en 550 hectàrees les hectàrees cremades en l'incendi de Baldomar, a Artesa de Segre (Noguera), i en unes 300 les de Corbera d'Ebre (Terra Alta) i Castellar de la Ribera (Solsonès). El cap de Bombers, Joan Delort, ha dit a Catalunya Ràdio que el de Corbera és el que té millor previsió però ha descartat que cap dels tres es controli aquest dijous. "No podem dir que cap està ni en fase de control ni estabilitzat", ha dit. Sobre el de Baldomar, ha destacat l'orografia difícil i ha augurat que no es podrà rematar ni dijous ni divendres. Sobre els del Solsonès, ha dit que un dels riscos és la previsió de més tempestes seques. Segons Delort, hi ha activades 130 unitats terrestres i 400 bombers en tots els incendis.

(Aquesta notícia anul·la l'anterior sobre el mateix tema. Els Agents Rurals xifren en 550 les hectàrees cremades certificades a Artesa, malgrat les declaracions de Joan Delort. Interior preveu que la xifra creixi fins al miler. La notícia inicial ha estat degudament modificada).

El cap dels Bombers ha afirmat que aquest dimecres es va donar la "tempesta perfecta" i es va acabar produint una de les coses que més preocupa el cos: la simultaneïtat de focs. Ha explicat que el cos està activat al màxim i per això s'ha establert el centre de comandament central a la base de Bellaterra.

D'altra banda, ha explicat que han demanat una desena de dotacions a la Unitat d'Emergències Militar (UME) amb base a Saragossa i esperen també la col·laboració de bombers de l'Aragó i d'Andorra en cas que sigui necessari.

Comparteix

També t'interessarà