L’infern del procés, al pessebre vivent de Linyola

J.GÓMEZ
Publicat: 
27-12-2019
Actualitzat: 27-12-2019 10:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’infern del procés, al pessebre vivent de Linyola
  • Viu el Nadal 2019 arreu del territori amb LLEIDA.COM
  • L’infern del procés, al pessebre vivent de Linyola
  • L’infern del procés, al pessebre vivent de Linyola
  • L’infern del procés, al pessebre vivent de Linyola
  • L’infern del procés, al pessebre vivent de Linyola

El Pessebre Vivent de Linyola va inaugurar ahir la 21a edició presentant uns nous personatges a l’infern: els jutges del Tribunal Suprem. Vestits amb togues i també banyes, preguntaven a tots els visitants si eren o no innocents, i, en cas de ser-ho, els sentenciaven a cremar-se a les calderes del Pere Botero. La carta d’un rei de bastos completava l’escena. “Anteriorment, s’escollia a través d’una votació popular el personatge que havia de cremar a les calderes. Aquest any és al revés i a l’olla cremen els protagonistes del procés sobiranista de Catalunya i també totes aquelles persones perseguides injustament per expressar les seues opinions o per ser dissidents amb el sistema”, va explicar l’alcalde i també membre de l’Associació del Pessebre Vivent de Linyola, Àlex Mases. L’escena porta per nom L’infern del procés a la terra i també inclou una garjola amb els presos del procés amb imatges d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez o Josep Rull, entre d’altres, que serveix per finalitzar l’escena.

Van ser més de 800 persones, superant totes les previsions, les que van visitar ahir aquesta representació nadalenca, que com és tradició va comptar amb el seu propi caganer, personatge que aquest any ha assumit l’actor lleidatà Ivan Caelles. En concret, va realitzar un petit monòleg abans d’iniciar la representació, per posteriorment ocupar el seu lloc en una de les escenes del pessebre.

El pessebre manté escenes tradicionals com la de la Nativitat i oficis com el de pellaire

Són un total de 55 escenes, algunes de tradicionals com la Nativitat; oficis antics com el de pellaire i altres que reten un homenatge a les tradicions, com les bitlles. Totes tenen com a escenari el pati de les Monges, que envolta l’església, que va obrir les portes per exhibir els treballs arqueològics que s’han dut a terme aquest any i que han permès descobrir una làpida del segle XVII.


Viu el #Nadal2019 arreu del territori amb LLEIDA.COM!

 

Comparteix

També t'interessarà