Linyola recupera un antic carro funerari i preveu exposar-lo

REDACCIÓ
18-07-2018
  • Linyola recupera un antic carro funerari i preveu exposar-lo

Linyola està restaurant un antic carro funerari de l’any 1915, un carruatge tirat per cavalls destinat al transport de fèretres fins al cementiri, que es troba als afores del poble. Aquest vehicle estava guardat en un espai del cementiri i es troba força danyat per la poca conservació i el pas del temps.

Ara, l’ajuntament preveu restaurar-lo i recuperar-ne l’aspecte original per exposar-lo al mateix cementiri. L’alcalde, Àlex Masses, va explicar que el primer carro funerari es va comprar aproximadament el 1875, quan es va traslladar el cementiri fora del centre urbà, “va ser el 1915 quan l’ajuntament va comprar un segon carruatge, que és el que s’està restaurant i que va estar en servei fins al 1976”.

Els treballs els durà a terme una experta en restauració i estaran a punt a finals d’aquest mes

Per dur a terme els treballs es tindrà en compte la documentació gràfica que es pugui recopilar i s’estudiaran altres carros que segueixin el mateix model, per tal de poder preservar l’aspecte original en la mesura que sigui possible. “Es tracta d’una actuació de conservació preventiva i curativa, però també de restauració estructural".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta