Lleida acull la Copa de les Nacions i aspira a l'Europeu

SEGREcom
20-10-2015
  • Lleida acull la Copa de les Nacions i aspira a l'Europeu

El Barris Nord de Lleida serà escenari els dies 30 i 31 d'octubre de la segona Copa de les Nacions de patinatge, en la modalitat de Grups Show, que congregarà més de 350 patinadors d'Itàlia, Alemanya, França, Andorra i Espanya. La competició, que va començar a disputar-se el 2014 a Girona, només se celebra quan el Mundial té lloc fora d'Europa, com ha estat el cas d'aquest any, que es va fer a Colòmbia.

La delegació a Lleida de la Federació Catalana de Patinatge ha apostat fort per aquesta modalitat i ja ha presentat candidatura a l'Espanyola per allotjar el 2018 el Campionat d'Europa, la prova estrella del patinatge juntament amb el Mundial.

"La Copa de les Nacions és un examen per demostrar a la Federació Internacional que estem capacitats per acollir un Europeu. De moment, ens hem posicionat per organitzar-lo perquè volem donar impuls a aquesta modalitat, que a Lleida va agafant un major protagonisme i esperem que aquest any puguem arribar a la dotzena de grups," va assenyalar ahir el delegat del comitè d'artística de la Territorial lleidatana, Xavi Roca.

La competició, que té un pressupost que ronda els 20.000 euros, es dividirà en cinc categories: precisió, grups petits, joves i grans i els quartets. Aquesta modalitat, en la qual Catalunya és la principal potència espanyola, consisteix a executar una coreografia basada en un títol, explicant una història barrejant l'expressió corporal, el ball i el teatre, tot plegat sobre rodes.

Lleida serà representada per dos clubs, el Juneda, que hi va accedir gràcies al quart lloc aconseguit aquest any en el Campionat d'Espanya, que li va donar al seu torn la classificació per a l'Europeu, i el Torregrossa, que acudeix com a convidat.

Les entrades per a l'esdeveniment ja estan a la venda al preu de 10 i 12 euros per a un dia i 16 i 20 l'abonament de tot el torneig.

dos lleidatans

Entre els 34 equips en competició hi haurà el Juneda, quart d'Espanya, i el Torregrossa

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta