Lleida acull l’acte central del Dia Internacional de les Famílies

REDACCIÓ
15-05-2022
  • Lleida acull l’acte central del Dia Internacional de les Famílies
    Peu de foto: 
    Foto Jordi Pérez (Ajuntament de Lleida)

El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha escollit enguany Lleida per a celebrar l’acte institucional del Dia Internacional de les Famílies, una efemèride establerta l’any 1994 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, amb l’objectiu a conscienciar la societat de les situacions en què es troben les famílies, dels nous reptes i de les dificultats amb què s’enfronten, i també per a promoure accions apropiades per millorar-ne el benestar.

Aquest any, amb el lema "Cultivem família", es pretén, a través de la cultura, impulsar i animar les famílies a participar en activitats culturals, a tornar a relacionar-se entre iguals a través de les diferents activitats que ens ofereix la cultura: arts plàstiques, arts escèniques, ciència, cultura popular, etc.

L’acte central, que s’ha desenvolupat a la plaça Maria Aurèlia Capmany (Balàfia), ha consistit en un espectacle del divulgador Dani Jiménez, que ha vinculat la ciència i el coneixement amb les activitats i valors familiars, convidant pares, mares, fills i filles a participar i creant interacció amb totes les famílies assistents.

Abans de l’actuació, han pres la paraula la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Drets Civils, Cooperació i Feminismes, Sandra Castro, que han estat acompanyades de la regidora Marta Gispert i del director general de Serveis Socials, Josep Maria Forné.

La consellera Cervera s’ha congratulat que la festa se celebrés a Lleida perquè, a més de donar compliment a la sol·licitud de la Paeria, el lema de la jornada coincideix amb l’essència del territori. “A Lleida en sabem molt de cultivar la terra i ara toca fer-ho amb les famílies, perquè ens omplin a tots plegats de bones vibracions, per fer un món molt millor”, ha dit.

Per la seva part, Sandra Castro ha recordat que l’acció de govern de la Paeria gira entorn de l’atenció a les persones i què les diferents regidories treballen d’una manera transversal per garantir la igualtat d’oportunitats dels nuclis familiars de la ciutat. “Unes famílies que cada vegada són més diverses i constituïdes per diferents models”, ha dit, abans de convidar els presents a gaudir de la jornada festiva en què “celebrem els valors de les famílies, uns valors (estima, solidaritat, amor, confiança...) que hauríem de prendre més sovint com a referència per a construir societats millors”.

A banda de l'acte central, en els darrers dies també s’han dut a terme diferents activitats culturals per a les famílies en altres poblacions de Catalunya. A Reus, Badia del Vallès, Sant Julià de Vilatorta, La Pobla de Mafumet, Tortosa, L'Escala, Palamós i Porqueres, des del dijous, hi ha hagut contacontes, titelles i animació familiar en espais l’aire lliure propers als serveis d'orientació i acompanyament a famílies (SOAF) per tal de donar a conèixer aquest recurs on les famílies poden parlar amb calma i confiança de la criança i rebre suport.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta