Lleida arranca les campanyes de la recollida de figues i de conference

REDACCIÓ
14-08-2019
  • Lleida arranca les campanyes de la recollida de figues i de conference
  • Lleida arranca les campanyes de la recollida de figues i de conference

Els agricultors de Lleida han començat la campanya de recol·lecció de conference, la pera més important a les comarques de Ponent, i de la figa, un cultiu que malgrat continuar sent minoritari també guanya adeptes entre els pagesos.

En el cas de la pera, les previsions oficials apunten que s’assolirà una producció de 67.030 tones a la demarcació, la qual cosa suposarà un repunt del 7 per cent respecte a l’any passat, però que quedarà clarament per sota de la campanya del 2017, quan se’n van collir 71.275 tones.

Tot i que encara no hi ha referències de preus, el sector confia en bons resultats, tenint en compte la caiguda d’oferta que s’augura en el cas dels competidors europeus, afectats per problemes meteorològics.

La qualitat de la conference de Lleida és bona, amb un nivell de russeting (aspecte ronyós de la pell) normal, encara que en algunes zones puntuals s’aprecia un nivell qualificat de “just” per la patronal del sector fructícola català, Afrucat.

En el cas de la producció de figues, s’espera una campanya amb un bon nivell productiu i el sector confia que els preus siguin positius per a l’agricultor. De moment, a Mercofraga, la valoració d’aquesta fruita se situa entre els 2 i els 2,5 euros el quilos ja envasada, amb dades publicades corresponents a aquest dilluns.

El ministeri d’Agricultura tenen comptabilitzades un total de 333 hectàrees de figueres a la província de Lleida. La superfície dedicada a l’Estat ascendeix a 21.206, segons aquest departament. La recol·lecció de les figues ha començat en dates que poden considerar-se normals, després que l’any passat es retardés de l’ordre de dos setmanes.

Per la seua part, Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya insisteix que aquest estiu els fructicultors estan patint una situació de crisi en origen, amb remuneracions per sota dels seus costos de producció.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

T'agrada l'enllumenat i la decoració de Nadal als carrers de Lleida?

Carregant...
Load next