Lleida arriba gairebé al 80% d’ocupació hotelera aquest estiu

REDACCIÓ
Publicat: 
14-09-2019
Actualitzat: 14-09-2019 10:14
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida arriba gairebé al 80% d’ocupació hotelera aquest estiu

L’ocupació hotelera a la ciutat de Lleida obté aquest estiu la millor xifra des que es comptabilitzen les dades d’aquest sector, arribant gairebé al 80%, segons ha posat de manifest aquest matí el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, en la roda de premsa en la qual ha fet un balanç de la temporada de Turisme de Lleida.

El responsable municipal de Turisme, que ha estat acompanyat durant l’acte del director del Parador de Lleida, Miquel López, ha explicat que segons fonts del INE i de l’IDESCAT, durant els mesos de juny i juliol, hi va haver un total de 70.211 pernoctacions en establiments hotelers de la ciutat, gairebé 10.200 més que l’any passat en el mateix període. A falta de comptabilitzar el mes d’agost, perquè encara no s’ha tancat el recompte oficial, la Federació d’Hostaleria reforça aquestes dades en comptabilitzar un 73,9% durant el mes de juliol, la xifra més alta de l’estiu en el bagatge històric de l’entitat.

La previsió és que aquest balanç sigui gairebé del 80% en finalitzar l’estiu, quan s’incorporin les estadístiques del mes d’agost, ja que la tendència en augment ve avalada per les dades que ha facilitat el director Miquel López, el qual ha xifrat en un 83% (juny), 81% (juliol) i 84% (agost) l’ocupació del Parador de Lleida. Una tendència que també es reflectirà en la resta d’establiments, perquè els altres indicadors municipals de turisme així ho assenyalen. Cerdà manifestava que aquestes xifres era el reflex de "la bona feina que s’estava fent amb el turisme per promocionar i donar conèixer la ciutat".

Oficina de Turisme

El tinent d’alcalde Paco Cerdà ha destacat la línia ascendent de les dades de Turisme de Lleida durant el mesos de juliol i agost, quan ha explicat que per l’Oficina de Turisme han passat 7.302 visitants, gairebé un 5% més que respecte al 2018, quan 6.956 viatgers van adreçar-se a aquest servei municipal. La procedència d’aquests turistes és majoritàriament de Barcelona, València, Madrid, el País Basc i Canàries, en l’àmbit territorial estatal; mentre que el perfil de visitant estranger procedeix de França, Itàlia, el Regne Unit, Països Baixos i Alemanya, per aquest ordre.

Paco Cerdà també ha desglossat les xifres de visitants a les diverses activitats programes per Turisme de Lleida durant aquest estiu. Un total de 3.213 ciutadans i ciutadanes han descobert el Castell dels Templers, un 9% més que el 2018. Una visita que es podia combinar amb el bitllet del bus turístic.

Aquest servei de transport l’han utilitzar 911 persones per accedir al turó de Gardeny, un 30% més que la temporada anterior. Cal afegir, que altres 200 passatgers també han fet ús del bus turístic per visitar el Jardí Botànic. Aquestes xifres també permeten tancar la temporada del bus turístic de forma molt positiva. Des de Sant Joan fins a la Diada de l’Onze de setembre, ha registrat 8.000 viatgers, un 5,5% respecte al 2018, essent l’agost un mes de rècord, ja que es van comptabilitzar 3.981 usuaris.

Respecte a la programació nocturna de Turisme de Lleida, cal assenyalar les 800 persones que han participat en les visites guiades al Castell de Templers, a través de la ‘Poderosa comanda de Gardeny’, el ‘Templer per 1 Dia’ i ‘els Cavallets del Temple’. Les novetats del City Tour per Lleida i la visita nocturna de les Veus de la Cuirassa al barri jueu es van tancar amb 190 persones i 163, respectivament.

Comparteix

També t'interessarà