Lleida celebra l'ascens de l'ICG Força Lleida a l'ACB

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
12-06-2024
Actualitzat: 12-06-2024 10:15
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida celebra l'ascens de l'ICG Força Lleida a l'ACB
    Peu de foto: 
    Rua de campions per celebrar l’ascens de l’ICG Força Lleida a l’ACB ©Ajuntament de Lleida

Ahir a la tarda, centenars de persones van sortir als carrers per felicitar l’ICG Força Lleida per l’ascens a l’ACB i celebrar aquesta fita amb la rua dels campions. Jugadors i staff tècnic van recórrer part de la ciutat en un autobús descapotat fins a la Paeria, on es va realitzar una recepció institucional encapçalada pel paer en cap, Fèlix Larrosa, i el regidor d’Esports, Jackson Quiñónez.

L’ICG Força Lleida és d’ACB
Peu de foto: 
L'ICG Força Lleida ha aconseguit l'ascens a l'ACB contra el Movistar Estudiantes al Madrid Arena ©Força Lleida

La rua va començar poc després de les sis de la tarda al pavelló municipal Barris Nord, envoltada d’aficionats. Des d'allà, la comitiva va enfilar per l’avinguda Prat de la Riba, els carrers Sant Ruf i Anselm Clavé, i la Rambla Ferran fins a la Diputació de Lleida, on es va fer una primera recepció institucional. Després, l’autobús va continuar per l’avinguda Blondel fins a la Paeria. Davant la façana del Palau, a l’avinguda Blondel, els Castellers de Lleida van dedicar un pilar de respecte a l’equip bordeus. Tot seguit, els jugadors, l’entrenador Gerard Encuentra, i el president de l’ICG Força Lleida, Albert Aliaga, amb la resta de representants del club, van ser rebuts per l’alcalde Larrosa i els membres de la Corporació Municipal al pati de la Paeria, continuant amb la recepció institucional al Saló de Sessions.

Larrosa va agrair a tot l’equip el seu compromís amb Lleida i els va traslladar l’orgull i l’estima de la ciutat. En aquest sentit, va destacar que, a més d’una fita esportiva, el triomf del Força Lleida és una “injecció d’autoestima per a la ciutat” i ajuda a transmetre “valors com la disciplina, el respecte, el compromís, i la superació.” També va reconèixer els patrocinadors, destacant la importància de la col·laboració empresarial i institucional per tirar endavant projectes de ciutat. Després d’obsequiar al club amb un record de l’ascens, l’alcalde va lliurar als patrocinadors un detall que representa part de la forja de la porta de la Paeria com a símbol que l’Ajuntament ha donat i seguirà donant suport al projecte del club de bàsquet.

Després dels parlaments, els protagonistes van sortir al balcó de la Paeria a saludar els centenars d’aficionats que esperaven al carrer, celebrant-ho amb càntics i molta alegria. Com ho han fet durant tota la temporada, els seguidors de l'equip lleidatà van demostrar el seu suport incondicional, que s'ha vist recompensat de la millor manera possible, amb l'ascens a la màxima categoria del bàsquet estatal.

Comparteix

També t'interessarà