Lleida col·loca una placa a l’indret on va néixer Joan Oró

REDACCIÓ
Publicat: 
17-05-2023
Actualitzat: 17-05-2023 10:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida col·loca una placa a l’indret on va néixer Joan Oró
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida
  • Lleida col·loca una placa a l’indret on va néixer Joan Oró
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha col·locat una placa a l’edifici situat a l’avinguda de Flix número 14, al barri de la Bordeta, l’indret on es trobava la casa on va néixer Joan Oró l’any 1923. La col·locació s’ha fet dins dels actes del centenari del seu naixement, dins de l’Any Joan Oró 2023.

La família Oró es va traslladar a aquesta casa als voltants de 1915 procedent de Torres de Segre, on havien estat durant les obres del canal de Seròs. Hi regentaven un forn de pa. Oró hi va viure els primers anys de vida, fins que l’any 1930 la família es va traslladar a una nova casa al carrer Anselm Clavé, on van obrir el forn La Ràdio, i on Oró va passar la joventut fins que es va traslladar a Houston. Allà hi vivia la seva família i hi tornava assíduament. La casa on va néixer a la Bordeta no es conserva i actualment s’hi troba un edifici de nova construcció.

 La placa s’ha col·locat a proposta del Consell de zona de la Bordeta, que van demanar testimoniar el naixement de Joan Oró a la Bordeta.

 L’Ajuntament de Lleida ha senyalitzat diversos espais de la ciutat relacionats amb Joan Oró amb la ruta Joan Oró i Lleida, que es pot fer de forma autònoma i consultar des del lloc web www.paeria.cat/joanoro. Un dels punt senyalitzats és el mural de grans dimensions dedicat a Joan Oró i situat ben a prop de la casa natal, fet l’any 2022 per l’artista Carlos Calizo en el marc de Lleida Potfest i que es pot veure a l’avinguda de les Garrigues número 120.

Comparteix

També t'interessarà