Lleida descentralitzarà el Servei Materno-Infantil municipal el proper curs

ACN
14-06-2020
  • Lleida descentralitzarà el Servei Materno-Infantil municipal el proper curs
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

L'Ajuntament de Lleida remodelarà el Servei Materno-Infantil que fins ara ha estat en funcionament en el centre 'Lo Marraco' al barri de la Mariola, per descentralitzar-lo i incorporar-lo a la xarxa pública d'escoles bressol de la ciutat. Aquest servei funciona com una escola bressol per a nens i nenes, de 0 a 3, de famílies vulnerables. Segons la Paeria, l'objectiu és evitar la segregació educativa, així com estendre el servei social a famílies d'altres barris, que fins ara no duien els seus fills al centre de la Mariola per raons de distància. Està previst que aquesta remodelació entri en funcionament al setembre, coincidint amb l'inici del nou curs escolar.
Segons ha indicat la Paeria, l'objectiu és que els nens i nenes de famílies vulnerables, els pares dels quals són objecte d'un seguiment especial per part dels serveis socials municipals, puguin incorporar-se a qualsevol escola bressol de la xarxa de centres públics de la ciutat, en lloc de quedar assignats a un únic equipament en el barri de la Mariola. L'Ajuntament considera que d'aquesta manera, s'avança en la integració social d'aquests infants.

D'aquesta manera, els 11 nens i nenes de l'aula de 0 i d'1 any, que el darrer curs han estat matriculats al centre 'Lo Marraco', s'incorporaran en aules de P-1 i P-2, però en una escola pública de proximitat al seu domicili. En aquest sentit, el canvi també vol aconseguir estendre el servei social a moltes més famílies d'altres barris de la ciutat, que fins ara no duien els seus fills al centre de La Mariola per raons de distància.

El Servei Materno-Infantil municipal funciona bàsicament com una escola bressol per a nens i nenes de 0 a 3 anys, fills de famílies objecte d'un seguiment per part dels serveis socials, que reben una atenció especifica en la mateixa escola per part d'una metgessa i una educadora social.

De fet, aquestes professionals són les que estan treballant per donar forma al projecte integrador de les regidories d'Educació i Drets Socials, per replantejar el seguiment d'aquestes famílies i altres que es puguin incorporar a aquest servei, però ara disgregades per la xarxa de centres públics de la ciutat.

Aquesta remodelació de serveis i funcions permetrà a la Paeria la utilització de l'equipament de la Mariola, que fins ara era exclusiu pel Servei Materno-Infantil, per a altres usos comunitaris.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?