Lleida estrena una nova competició d'ultramarató

17-01-2015
  • Lleida estrena una nova competició d'ultramarató

Lleida estrenarà, el pròxim 7 de febrer, una nova competició ciclista que debuta aquest any, l'Open d'Espanya d'Ultramarató de BTT, que consta de tres proves i que confirma la llarga tradició ciclista de la ciutat, tal com va recordar ahir l'alcalde, Àngel Ros, en el marc de la presentació de la prova inaugural d'aquest Open. La prova coincidirà amb el Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya, que celebrarà la seua segona edició.

El Ciutat de Lleida STM-MTB Ultramarató reunirà uns 200 ciclistes, segons van explicar Pep Vega i Norbert Herrera, responsables del Club Ciclista Pedals del Món, organitzador de la cursa, amb la col·laboració de la Paeria. La carrera, que tindrà la sortida als Camps Elisis, compta amb un recorregut de 123 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.800 metres i passarà també per Albatàrrec, Castelldans, Cervià de les Garrigues, l'Albagès, el Cogul i Montoliu, abans de tornar a la capital, recorrent llocs com els Bessons o la Sisquella, la qual cosa permetrà "donar a conèixer els valors culturals, patrimonials i naturals del territori", van ressaltar Vega i Herrera.

Tots dos van incidir que la cursa és "absolutament respectuosa amb el medi ambient", ja que els camins pels quals discorrerà no estaran marcats, "per la qual cosa els participants només podran utilitzar el GPS per seguir el recorregut. És, per tant, una prova de navegació", van incidir. Aquesta modalitat, l'ultramarató en BTT, és així mateix nova al calendari de la Federació Espanyola de Ciclisme.

A més de Lleida, l'Open consta de dos proves més. La segona es disputarà a Navarra el 18 d'abril i es tancarà a Granada l'11 d'octubre. La prova naix també amb voluntat de continuïtat perquè "no tindria interès si fos un fet esporàdic de tan sols un any. És una modalitat que cada vegada té més seguidors", van afegir.

La prova reunirà els millors ciclistes del moment, alguns exprofessionals de carretera, com Joseba Albizu o Jesús Del Nero, a més d'altres figures d'aquesta disciplina com Juan Pedro Trujillo o Llibert Mill, a més de diversos corredors lleidatans.