Lleida homenatjarà la desapareguda artista Rosa Siré

SEGREcom
21-01-2015
  • Lleida homenatjarà la desapareguda artista Rosa Siré

Les institucions i el món cultural de Lleida s'han proposat retre un merescut homenatge a la desapareguda creadora Rosa Siré, morta el passat 12 de desembre als 67 anys. Els primers passos es faran avui, amb una reunió prevista a la seu de la delegació territorial de Cultura, una de les entitats impulsores, en la qual es debatran els primers suggeriments. És previst que hi assisteixin representants de la Paeria, la Diputació de Lleida, la UdL o l'ajuntament d'Almacelles (una de les últimes institucions públiques que li van comprar obra), a banda de l'Escola de Belles Arts, entre altres institucions.

Entre els artistes, creadors i altres implicats destaquen Josep Ripoll, Josep Maria Maya o Pep Mòdol, entre d'altres.

Nascuda el 1947, Siré va ser una de les figures clau de la transició estètica a la Lleida dels anys 70 i una de les seues figures rellevants. Fundadora i directiva del denominat Grup de la Plaça de l'Ereta, va exposar per primera vegada al Museu d'Art Abstracte de Conca i, posteriorment, a la Petite Galerie i la sala Cop d'Ull, dos espais promotors de l'art postabstracte dels 70 i punt de connexió amb els moviments artístics d'avantguarda que emergien als 80.

En els darrers anys, va dedicar una especial atenció al món del gravat, en el qual es va convertir en un punt de referència per a una nova generació de gravadors a través de la seua difusió en el terreny docent.

A més de Lleida, Siré va protagonitzar exposicions en ciutats com Barcelona, Tarragona, Madrid, Sevilla, Sant Sebastià, Eivissa o Andorra, entre altres. A més, al llarg de la seua carrera va rebre guardons del Cercle de Belles Arts de Lleida, de salons internacionals de pintura a França o la Medalla Morera. La seua última gran mostra individual va ser a l'estiu del 2011 a l'IEI, on va sorprendre amb grans peces metàl·liques en lloc de gravats.

col·laboració

Institucions i artistes col·laboraran per recordar la tasca de la creadora lleidatana

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta