Lleida i Osca exigeixen a Foment de nou que millori la carretera N-230

MARÍA MOLINA
25-10-2019
  • Lleida i Osca exigeixen a Foment de nou que millori la carretera N-230

La Diputació de Lleida ha reprès els contactes amb la d’Osca per exigir a l’Estat la reforma de l’N-230. Així ho va assegurar ahir el president, Joan Talarn, després del ple ordinari que va ratificar una ajuda d’un milió d’euros per pal·liar els danys del temporal..

“Ja hem començat a tenir converses i estem perfilant les diferents opcions ja que la sintonia és molt bona. A més, també caldrà parlar amb Aran per arribar a un consens amb el territori i reduir l’impacte ambiental”, va dir. S’ha de destacar que Foment tornarà a redactar els estudis per rehabilitar l’N-230 al seu pas per la Val a petició del Conselh i després de rebre al·legacions del territori en contra. Per a la resta del tram fins a Sopiera, el ministeri ja ha fet altres estudis ara en consideració.

D’altra banda, Talarn va anunciar que ben aviat es crearà la Taula del Pirineu, que ha d’avaluar i gestionar què necessita el territori per frenar la despoblació i com s’ha de fer perquè hi arribin els ajuts. Va indicar que ja s’està actuant en la implantació de la fibra òptica amb la Generalitat i en el pla que ha de detectar quines carreteres són bàsiques per a les comarques que s’integrarà al pla de subvencions per al 2020. Tot plegat amb l’objectiu d’assentar els joves a les comarques de muntanya.

El ple també va aprovar per unanimitat una moció presentada per Ciutadans sobre el pla estratègic d’ajuts de l’any que ve per a una distribució equitativa dels recursos i el manteniment de l’activitat als pobles.

En canvi, es va rebutjar una altra moció d’En Comú Podem per a l’execució d’obres a la carretera que uneix el nucli d’Estac, a Soriguera, amb la carretera N-260.

La Diputació destina una partida extraordinària a ajuts pels aiguats del Pla d’Urgell i les Garrigues

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat per unanimitat aquest dijous una partida extraordinària, dotada inicialment amb 1 M€, que es destinarà a pal·liar els danys materials que va causar el temporal del passat 22 d’octubre a molts municipis de les comarques de les Garrigues i el Pla d’Urgell.

Així ho ha anunciat el president de la institució, Joan Talarn, que ha explicat que els municipis tenen unes urgències sobrevingudes pels aiguats “i creiem que han de disposar d’aquests diners per cobrir-les.

La meitat d’aquests diners aniran a inversió i l’altra a manteniment, de manera que pensem que podrem aturar el primer cop”. Això es farà una vegada els alcaldes i alcaldesses hagin fet arribar a la corporació els informes amb les avaluacions de danys concrets i l’abast corresponent.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus en l'amor a primera vista?

Carregant...
Load next