Lleida i Osca obren el debat per regular l’activitat a Mont-rebei

REDACCIÓ
30-07-2019
  • Lleida i Osca obren el debat per regular l’activitat a Mont-rebei

Representants dels ajuntaments, consells, diputacions i la Generalitat es reuneixen avui a la capital del Segrià per abordar la coordinació d’accions per a l’ordenació de l’ús públic i les activitats turístiques al congost, un dels espais naturals de Catalunya que atreu un nombre més elevat de visitants.

Aquesta reunió arriba en el moment en què l’ajuntament de Sant Esteve de la Sarga, per on passa el principal accés a Mont-rebei, aborda les obres per reobrir l’accés al congost després del despreniment que hi va haver a mitjans del mes de juny passat. De moment ja han enderrocat de forma controlada 1.700 tones de roques per sanejar el pendent. Malgrat que aquest accés estigui tancat, els turistes poden continuar arribant al congost a través de la ruta alternativa de la Clua i Castellnou del Montsec o des de Corçà (a Àger) o Viacamp.

Val a recordar que el mes d’abril passat, els alcaldes de l’entorn del congost (Àger i Viacamp) i els consells de la Noguera i la Ribagorça aragonesa ja van demanar regular ja l’accés a Mont-rebei i limitar la navegació a Canelles per evitar el col·lapse de les entrades a aquest espai natural que cada any rep al voltant de 200.000 visitants.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next