Lleida lidera la formació de pilots al sumar tres acadèmies a Alguaire

R. R.
05-01-2019
  • Lleida lidera la formació de pilots al sumar tres acadèmies a Alguaire

L’aeroport d’Alguaire acollirà aquest mes la tercera acadèmia de formació de pilots. Serà la de l’aeroclub de Sabadell, que opera sota la marca comercial Barcelona Flight School. Compartirà l’hangar del Reial Aeri Club de Lleida, com a resultat d’un acord de col·laboració que les dos entitats van tancar durant la jornada d’ahir. Així ho va anunciar el departament de Territori, que va indicar que les instal·lacions d’Alguaire es converteixen d’aquesta manera en el “principal aeroport de Catalunya en formació de pilots”.

Des del mes d’octubre passat, s’hi han instal·lat l’escola d’aviació lituana BAA Training i el CESDA de la Universitat Rovira i Virgili. També aerolínies com Vueling l’han utilitzat per a vols de pràctiques, a causa que el trànsit d’avions comercials es concentra en cap de setmana.

L’aeroclub barceloní ja havia utilitzat l’aeroport de Lleida per a la formació de pilots, si bé fins ara no comptava amb una base estable a Alguaire. L’acord amb el Reial Aeri Club preveu que utilitzin l’hangar de l’entitat lleidatana com a base per a dos avions i com a aula, amb la previsió que els primers alumnes arribin aquest mateix mes. La conselleria emmarca aquesta activitat com a part del “reenfocament” d’Alguaire com a “plataforma industrial aeronàutica de Catalunya”, donant prioritat als “usos formatius, tecnològics i industrials”, una cosa que ja recull el primer esborrany del futur pla d’aviació de la Generalitat.

La firma d’aquest acord va comptar amb la presència del president del Reial Aeria Club de Lleida, Josep Maria Niubó; del seu homòleg de l’aeroclub de Sabadell, Pere-Joan Nogueroles, i del secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Isidre Gavín.

Vol a Palma després de dos diumenges sense avions

La boira va tornar ahir a l’aeroport d’Alguaire, però no va impedir el vol regular que cada divendres connecta Lleida i Palma. L’avió de l’aerolínia Air Nostrum va aterrar i es va enlairar amb puntualitat, tal com va fer el de la setmana passada. Això contrasta amb la suspensió de tots els vols procedents del Regne Unit els diumenges de les dos últimes setmanes per falta de visibilitat. Això ha afectat els avions del turoperador britànic Neilson i també els de la companyia aèria Jet2, que no ha pogut estrenar-se encara a l’aeroport lleidatà. En tots dos casos, hi va haver desviacions a les instal·lacions de Reus. Els pròxims vols d’aquestes firmes estan previstos per demà.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Consideres justa la sentència del procés?

Carregant...
Load next