Actualitat

Més notícies »

Lleida Lliure de Franquisme homenatja les víctimes del nazisme esperant poder retirar les "plaques franquistes"

REDACCIÓ
13-02-2018

La plataforma Lleida Lliure de Franquisme ha celebrat aquest dilluns un homenatge a les persones de la ciutat que van ser deportades als camps nazis amb una ofrena al recent inaugurat monument Fita situat al carrer Jaume II. Precisament, el col·lectiu critica la ubicació d’aquesta escultura d'Àngel Eroles que consideren "incoherent". El col·lectiu veu “una falta de respecte” que el memorial estigui a 50 metres de l’avinguda alcalde Areny, que va manar a la ciutat als anys 40 i "va col·laborar activament amb la dictadura franquista signant depuracions, afusellaments i deportacions d’opositors al règim”.

A l'acte, han assistit representants de l'Amical Mathausen i també les portaveus de la plataforma, Antonieta Jarne i Rosa Peñafiel.

L'homenatge que la plataforma va organitzar ahir es fa dos dies abans de la celebració del judici contenciós contra la Paeria per retirar les plaques de carrers amb noms franquistes. La demanda la van presentar 13 col·lectius socials i polítics de la ciutat denunciant a l'ajuntament per incompliment de la Llei de la Memòria Històrica. 

En concret, el recurs fa referència a que l'equip de govern no ha retirat les plaques de 9 carrers que tenen nom de personatges que el col·lectiu considera franquistes, com són Alcalde Areny, Alcalde Montanya, Alcalde Sangenís, Sangenís Bertran, Lluís Besa, Alcalde Recasens, Germans Recasens, Carmelo Fenech i Juan Manuel Nadal i Gaya. Els portaveus de Lleida Lliure de Franquisme esperen guanyar el judici per retirar totes aquestes plaques i “restablir la dignitat de les víctimes”.

La vista tindrà lloc aquest dimecres a les 12h.

Comparteix

També t'interessarà

Agenda

maig

dl dt dc dj dv ds dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Enquesta