Lleida manté el seu triestrellat gastronòmic

L. GARCÍA
23-11-2017
  • Lleida manté el seu triestrellat gastronòmic

Lleida manté la triple corona al capdamunt de la gastronomia, al renovar l’estrella els tres restaurants lleidatans presents a la prestigiosa guia Michelin. En una esperadíssima gala celebrada ahir al The Ritz-Carlton Abama de Guía de Isora (Tenerife), els restaurants La Boscana de Bellvís, Fogony de Sort i Malena de Gimenells van repetir a la llista de restaurants amb una estrella. Un reconeixement a la cuina lleidatana que estima la tradició buscant nous reptes i innovació. Un anunci que es va fer la nit en què la guia va coronar els xefs Jordi Cruz (Barcelona) i Ángel León (El Puerto de Santa María, Cadis), que van aconseguir tres estrelles per als seus restaurants Abac i Aponiente, respectivament.

“Estem revivint l’emoció de l’any passat.” Així es va expressar des de Tenerife Joel Castanyé, xef de La Boscana de Bellvís, després de mantenir per segon any consecutiu la primera estrella. Emoció i nervis que van compartir també els xefs de Fogony, Zaraida Cotonat, i el Malena, Xixo Castanyo, però aquests des dels seus restaurants.

Dos restaurants més amb la màxima distinció

Fora de Ponent, Cruz i León s’afegeixen a la llista de nou restaurants espanyols que ja comptaven amb tres estrelles Michelin: els bascos Akelarre, Arzak, Azurmendi i Martín Berasategui; els catalans El Celler de Can Roca, Sant Pau i Lasarte; el madrileny DiverXo, i l’alacantí Quique Dacosta. Catalunya també va sumar dos nous restaurants amb dos estrelles: el Dos Cielos, dels germans Sergio i Javier Torres, i el Disfrutar, dels excaps de cuina del Bulli Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas.

La nova proposta del xef Albert Adrià, Enigma, del grup El Barri, es va estrenar amb la primera estrella de la prestigiosa guia roja, així com el restaurant del Castell de Peralada i el Caelis, del popular Romain Fornell, ara des d’una nova ubicació. Catalunya només perd una estrella, la del Céleri de Xavier Pellicer, a Barcelona, després de tancar el setembre passat. D’aquesta forma, de dos estrelles s’estrenen quatre establiments, d’un total de vint-i-cinc, i disset més van aconseguir la primera estrella, d’una llista de cent setanta-set restaurants.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta