Lleida no oblida Juanjo Garra

REDACCIÓN
24-05-2020
  • Lleida no oblida Juanjo Garra
  • Lleida no oblida Juanjo Garra
  • Lleida no oblida Juanjo Garra

Lleida no oblida Juanjo Garra, el seu millor alpinista i un dels més insignes esportistes lleidatans de la història que va morir el 27 de maig del 2013 al cim del Dhaulagiri (8.167 m), a l’Himàlaia. L’Associació Atlètica Km0 Ponent ha volgut homenatjar aquest cap de setmana Garra convidant els socis de l’entitat, amics i altres companys esportistes, a fer una ruta individual, entre ahir i avui, corrent a peu o amb bicicleta de muntanya fins al Tossal de la Moradilla. Una vegada allà es podia fer una foto a tall d’homenatge personal virtual per difondre-la a través de les xarxes socials com ahir van començar a fer sobretot amics i companys que, com Garra, pertanyen al Centre Excursionista de Lleida (CEL).

Les rutes tenien un recorregut de 23 km corrent a peu i 35 km amb bicicleta en un homenatge molt més íntim, a causa de les restriccions a la pràctica esportiva, de forma que els participants en l’homenatge van anar arribant de manera individual.

Com van recordar els components de Km0 Ponent, la ruta del Tossal de la Moradilla és l’última que van poder fer al costat de Juanjo Garra abans que aquest anés al Dhaulagiri.

Cada any després de la seua mort s’han anat succeint els actes d’homenatge en memòria d’un dels esportistes lleidatans més estimats. Un dels pavellons municipals, el de Secà-Balàfia, porta el seu nom, el Força Lleida va retirar una samarreta amb el seu nom al pavelló Barris Nord i la Cursa Templers va apartar el dorsal número 1 en honor seu. El mateix Garra va impulsar la carrera de la Mitja Marató des del barri de Balàfia, ara organitzada per Ekke.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?