Lleida obre la campanya de venda de fruita de pinyol a l'Aràbia Saudita

REDACCIÓ
14-06-2019
  • Lleida obre la campanya de venda de fruita de pinyol a l'Aràbia Saudita

Les empreses i cooperatives fructícoles de Lleida estan incrementant aquests dies la seua oferta de fruita de pinyol, en la mesura en què la campanya va agafant força a les finques de la província. Amb això, han començat també les exportacions, entre aquestes a l’Aràbia Saudita, un mercat especialment interessant al tractar-se d’un consumidor amb elevat poder adquisitiu. De fet, va prenent cada vegada més importància, si es té en compte que el 5% de la fruita de pinyol exportada l’any passat des d’Espanya a països fora de la Unió Europea corresponia precisament a aquest mercat, segons l’últim balanç fet públic pel ministeri d’Agricultura.

En el cas concret de la fruita de pinyol de Lleida, l’any passat es va tancar amb unes exportacions valorades en 1,57 milions d’euros. Representava un descens respecte als 2,64 milions del 2017, però cal tenir en compte que la província va tenir l’any passat una producció molt curta, cosa que va obligar moltes empreses a prioritzar a quins mercats dirigir les trameses. En total, Lleida va exportar l’any passat fruites valorades en 5,46 milions d’euros, davant dels 7,10 de l’exercici anterior a l’Aràbia Saudita.

Quant als preus de la fruita de pinyol, el mercat està donant clars signes de millora respecte als inicis de campanya de les zones primerenques, com el cas de Múrcia o Extremadura. Precisament, ahir es va fer a la conselleria d’Agricultura la primera reunió de l’Observatori de Preus de la fruita de pinyol per preparar les dades de la campanya 2019, que començaran a donar-se a conèixer en les properes setmanes.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...