Lleida obre un nou període de sol·licituds per obtenir un hort familiar a la partida de Rufea

REDACCIÓ
Publicat: 
10-01-2024
Actualitzat: 10-01-2024 8:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida obre un nou període de sol·licituds per obtenir un hort familiar a la partida de Rufea
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

S’ofereix una parcel·la de 100 m2, assessorament i activitats formatives


L’Ajuntament de Lleida ha obert, fins al pròxim 1 de febrer, una nova convocatòria per obtenir un Hort Familiar a la partida de Rufea. Actualment hi ha 17 horts disponibles. La iniciativa, endegada l’any 2011, ofereix als usuaris una parcel·la de 100 m2 per cultivar tota mena d’hortalisses, verdures o flors. El projecte, que té una reconeguda funció social, educativa, lúdica i de benestar personal, també té l’objectiu de sensibilitzar sobre els valors de l’Horta i els sistemes de producció agraris respectuosos amb el medi ambient, a més de donar fruits de qualitat per l’autoconsum de les famílies i facilitar l’exercici físic entre els usuaris.

Els horts familiars de Rufea permeten el cultiu d’hortalisses per a l’autoconsum, tant d’estiu –tomàquets, enciams, carabassons, ceba, pebrots, etc.-, com d’hivern –col, bròquil, porros, cebes, espinacs o bledes, entre altres-.

Els horts s’ofereixen a persones físiques (famílies) i a entitats socials. Les persones físiques interessades a sol·licitar un hort municipal cal que estiguin empadronades a Lleida i només es pot presentar una sol·licitud per unitat familiar. Les entitats i associacions que demanin un hort caldrà que desenvolupin les seves activitats al municipi de Lleida. En funció del seu projecte i del nombre de persones implicades, es podrà atorgar un hort de majors dimensions.

Els hortolans han d’abonar una fiança de 75 € i pagar un lloguer anual de 153,80 €/hort a l’any, que inclou l’aigua de reg. Les persones en situació de vulnerabilitat econòmica i les entitats amb projectes socials poden demanar l’exempció de les taxes. El lloguer té una durada de 4 anys i és renovable.

Els horts són gestionats per l’Ajuntament de Lleida, que s’encarrega del seu manteniment i organitza activitats puntuals de formació, com tallers de compostatge, o l’hort ecològic, i trobades entre els hortolans.

Més informació

Comparteix

També t'interessarà