Lleida obté 111.000 euros dels Next Generation per millorar l'accessibilitat en edificis municipals

REDACCIÓ
Publicat: 
10-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida obté 111.000 euros dels Next Generation per millorar l'accessibilitat en edificis municipals
    Peu de foto: 
    Mario Gascón / Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha aconseguit una nova partida dels fons Next Generation, en aquest cas, per a projectes que han de millorar l’accessibilitat tant física com comunicativa, amb actuacions a diversos edificis de titularitat municipal. La subvenció és de 111.000 euros dins la línia de Serveis Socials, que s’ha presentat conjuntament amb l’àrea d’Urbanisme. Es tracta d’un projecte amb actuacions a petita escala que s’engloben dins d’un altre global de millora a l’atenció de la ciutadania per part de la Paeria i dels seus serveis públics. L’objectiu és fer accessible, físicament i comunicativa, els edificis perquè el conjunt de treballadors i usuaris/es puguin fer-ne ús i realitzar tràmits administratius.

D’una banda, el projecte recull l’adaptació de diverses cambres higièniques d’edificis d’ús públic i les corresponents portes exteriors o interiors per accedir a l’edifici o als serveis que s’hi ofereixen. S’eliminaran aparells sanitaris perquè en puguin fer ús persones amb mobilitat reduïda i s’actualitzaran les portes d’accés, d’acord amb la normativa actual (apertura cap a fora o corredissa).

D’altra banda, l’accessibilitat comunicativa es farà amb la implantació d’una tecnologia que permet l’usuari amb discapacitat auditiva accedir al missatge. És a dir, s’instal·laran equipaments multimèdia i infraestructures i sistemes per emetre missatges d’avisos sonors i visuals simultàniament, amb dispositius tipus tauletes, en cas d’incendi o emergència, o altres dispositius comunicatius. Igualment, s’instaurarà un sistema de bucles magnètics per a una emissió sonora més efectiva dels missatges. Alhora, s’adequaran els llocs web de la Seu electrònica, tràmits i carpeta ciutadana per fer-les més accessibles. Aquestes accions permetran millorar l’accessibilitat, així com la seguretat de les persones i afavorir la inclusió per oferir els serveis municipals al conjunt de la ciutadania.

Les actuacions es preveuen als centres cívics de Democràcia, Cappont i Bordeta, amb l’adaptació de portes d’accés i cambres higièniques, i també millores a l’OMAC, Guàrdia Urbana, Oficina de Turisme, Auditori o Teatre Escorxador. El projecte inicial contemplava 18 actuacions, amb una inversió total de prop de 200.000 euros i s’havien sol·licitat 131.478€.

Next Generation a Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha presentat 25 propostes als fons europeus Next Generation, dels quals 5 són amb organismes vinculats. L’import total dels projectes presentats ascendeix a més de 73 milions d’euros i s’han demanat subvencions per més de 51 M€.

D’aquests, ja s’han confirmat la concessió de 10 ajudes (algunes de les quals amb resolució provisional), per un valor de 14,5 milions d’euros, i una inversió a executar superior als 22 M€.

Comparteix

També t'interessarà