Lleida, Pirineu i Aran proposen cooperació institucional per superar la crisi actual

ACN
17-04-2020
  • Lleida, Pirineu i Aran proposen cooperació institucional per superar la crisi actual

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha fet una crida avui a “la màxima complicitat entre les administracions públiques, bàsicament Estat i Generalitat, per garantir la continuïtat del sector agrari i les explotacions catalanes”. En la compareixença en Comissió de la Consellera d’Agricultura, Ordeig ha proposat “que s'agilitzi el pagament de subvencions i ajudes pendents des del Departament d'Agricultura i dotar de crèdits tous a través de l'ICF”.

El diputat socialista ha especificat que “proposem un gran acord alimentari entre tots els agents de la cadena alimentària per definir una estratègia i accions pels propers mesos, així com un fons extraordinari pel sector, entre altres”.

Òscar Ordeig ha explicat que “alguns dels motius que han agreujat un sector ja en una situació prèvia molt difícil són la baixada de consum d’alguns aliments, la caiguda del preu del 40% del boví i de l’oví i cabrum, baix preu de molts aliments, la davallada d’exportacions o el tancament de restaurants”. Així mateix, ha dit, “patim també una caiguda dràstica de determinats productes derivats del tancament de restaurants i hotels o l'encariment dels costos de producció en el transport, la mà d'obra o les mesures de protecció addicionals”.

Per tot plegat, ha dit Ordeig, “cal treballar conjuntament, amb tots els agents del sector i amb el Ministeri i Europa, per donar respostes i solucions urgents al sector agroalimentari”.

Finalment, Òscar Ordeig ha demanat “que s’estudiï la possibilitat de reiniciar les obres de regadius aturades a les zones rurals, degut a la seva importància pel sector agrari” i ha preguntat si “el govern de la Generalitat impulsarà actuacions per garantir la mà d’obra necessària per les campanyes de la fruita i hortalisses i quines mesures prendrà per donar el suport necessari als sectors agroalimentaris més afectats i perjudicats epr la crisi del Covid-19”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?