Lleida presentarà les millores dels aiguamolls de Rufea amb una festa popular el Dia Mundial de l'Aigua

REDACCIÓ
26-02-2020
  • Lleida presentarà les millores dels aiguamolls de Rufea amb una festa popular el Dia Mundial de l'Aigua
  • Lleida presentarà les millores dels aiguamolls de Rufea amb una festa popular el Dia Mundial de l'Aigua

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el tinent d'alcalde de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, han visitat aquest dimecres, acompanyats per tècnics de l'àrea de Medi Ambient de la Paeria, els treballs que s'estan executant als aiguamolls de Rufea per potenciar el valor ambiental d'aquest entorn natural fluvial i també el seu ús per part dels ciutadans. En aquest sentit, han anunciat que les millores dutes a terme es presentaran amb una festa popular el Dia Mundial de l'Aigua, el 22 de març. Les obres que finalitzaran en uns dies consisteixen a habilitar un camí perimetral, un mirador, una passarel·la flotant, una bassa per amfibis, una torre per la nidificació d'aus, la col·locació de mobiliari i la replantació d'arbres i arbustos.
Pueyo ha destacat que un dels objectius de les obres és "enllaçar i millorar aquestes vies paral·leles al riu", cosa que, "pot permetre generar estructures radials de gran interès". "L'Horta de Lleida és activitat del sector primari, però també és paisatge i un coixí mediambiental, un dels valors més importants com a comunitat", ha remarcat l'alcalde. Per això, ha dit que "el repte és defensar-lo, millorar-lo, sostenir-lo i crear infraestructures poc dures per poder-hi accedir, però també donar-ho a conèixer a les escoles i als ciutadans, que han de ser els principals defensors del medi ambient", ha plantejat Pueyo.

Per la seva banda, Talamonte ha incidit en la millora de l'accessibilitat de tot el Camí del Riu, que s'està abordant amb fons europeus a través del projecte TTFS. "S'estan adequant alguns trams, per fer-lo encara més transitable i permeable per a les bicicletes i les persones que van a peu, però ara ja és força accessible", ha indicat.

Amb la visita d'aquest dimecres, els responsables municipals han pogut constatar que "en una hora i mitja s'hi arriba des del centre de la ciutat". "És un camí que en el futur també ha de connectar amb la Mitjana i a la llarga fins a Corbins", fet que permetrà "anar des de les Escoles Alba fins aquí caminant pel riu", segons ha assenyalat Talamonte.

Les obres que s'estan acabant ara als aiguamolls de Rufea inclouen la construcció d'un camí perimetral que permetrà donar la volta a tota aquesta zona natural de 35 hectàrees; un mirador que permetrà tindre una visió elevada d'aquest espai; la construcció d'una passarel·la flotant per damunt de la bassa gran; la nova bassa dels amfibis, la torre de biodiversitat, que incorpora un hotel d'insectes i diferents espais per a nidificació d'aus; la col·locació de mobiliari (bancs i taules); i la replantació d'arbres i arbustos típics de les zones humides de la plana. Els aiguamolls de Rufea són una àrea fluvial d'un gran interès natural i amb gran presència d'aus hivernants.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta