Lleida, província catalana on menys cauen els projectes de pisos

J.M.A
14-01-2021
  • Lleida, província catalana on menys cauen els projectes de pisos

Els projectes de nous habitatges i un altre tipus d’edificacions han resistit millor a la província de Lleida que en el conjunt de Catalunya l’impacte de la crisi generada per la pandèmia. Aquesta és la conclusió que pot extreure’s de les dades publicades pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya sobre els projectes visats l’any passat.

Els arquitectes catalans van visar projectes de noves edificacions o de rehabilitació de ja existents amb una superfície global de 3,9 milions de metres quadrats, un 17% menys que el 2019, repartits entre un total de 8.025 projectes, un 7,94% menys. En canvi, a Lleida la superfície global visada només va baixar un 7,98%, fins als 245.980 metres quadrats, mentre que el nombre de projectes va créixer lleugerament, ja que va passar de 632 a 652, un 2,52% més. D’aquesta manera, aquestes dades són les millors de totes les demarcacions catalanes. A Barcelona, el descens pel que fa a la superfície global ha estat del 17,7 per cent; a Tarragona, del 35 per cent; i a Girona, del 15 per cent.

La davallada és més gran respecte al nombre d’habitatges previstos en els projectes visats, que van disminuir un 17,56% al passar de 769 a 634. No obstant, la superfície global destinada a aquest objectiu va augmentar un 4,1%, fins als 179.166 metres quadrats, la qual cosa comporta que la mida mitjana dels habitatges projectats s’ha incrementat. Així mateix, mentre que a nivell de Catalunya i de les altres tres províncies tant la superfície que està projectada edificar com el nombre de pisos han tornat al nivell del 2017, a Lleida estan molt per sobre, ja que aquell any només es van projectar 347 habitatges.

Un altre aspecte remarcable és la tendència a l’alça de la rehabilitació, ja que els projectes tramitats en aquest sentit afecten una superfície construïda de 84.841 metres quadrats, un 4,3% més que el 2019.

Al seu informe, el Col·legi d’Arquitectes reclama a l’administració polítiques que impulsin de forma decidida la rehabilitació.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta