Lleida rebrà 42.000 euros de la Generalitat per a tres iniciatives de promoció del comerç urbà

REDACCIÓ
Publicat: 
01-11-2022
Actualitzat: 01-11-2022 13:55
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Carrer Major Lleida Eix Comercial
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Lleida es beneficiarà de 42.000 euros que rebrà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya per a tres iniciatives presentades a la convocatòria d’ajudes dels Apeu, el programa de suport al a creació i definició de les Àrees de Promoció Econòmiques Urbanes. La Paeria és una de les sol·licitants de la convocatòria d’ajuts amb la proposta de l’Apeu per a la zona de l’Eix Comercia de la ciutat. El projecte inclou l’àrea que va del final del tram per a vianants d’Alcalde Costa fins als carrers Cardenal Remolins i Pi i Margall, fent-ho extensiu als carrers adjacents que formen part d’aquest eix comercial.

L’Apeu de l’Eix Comercial de la Paeria obtindrà una partida de 18.000 euros, dels 20.000 que costarà fer l’estudi del projecte de revitalització i millora. Aquest es planteja seguint el model de centre comercial obert, que comparteix elements comuns com és el fet de ser una zona per a vianants, el mobiliari urbà, els usos, els companyes de promoció conjuntes o el rol que tenen els seus comerços.

A més de la iniciativa de la Paeria, n’hi ha dues més privades. La Generalitat ha atorgat a les Associacions de veïns i comerciants de Noguerola, Estació i Segre una ajuda de 15.000 euros (havent de justificat 16.666 €) per modernitzar i augmentar l’activitat en aquesta zona. Igualment, l’Associació de comerciants del carrer del Carme també ingressarà 8.932 euros (import a justificar 9.925 €). Les dues àrees donen continuïtat aquesta àrea estratègica que, alhora, va lligada al desenvolupament del Pla de l’Estació. Aquest impuls econòmic arriba en un moment determinant per a la ciutat, en que aposta per un creixement i la continuïtat d’un model comercial de proximitat, a la trama urbana, i que guanyi valor afegit amb la col·laboració pública i privada.

Apeu

L’APEU és un nou model d’entitat associativa a partir d’un projecte a llarg termini que, mitjançant una fórmula de col·laboració publico-privada, ha de contribuir a modernitzar determinades zones urbanes, millorar la qualitat de l’entorn urbà i incrementar la competitivitat de les empreses comercials i de serveis de les diferents àrees comercials.

Lleida s’ha afegit a la vintena de municipis que han posat en marxa els processos corresponents per a implantar les APEUS a Catalunya, que és pionera a l’estat espanyol en regular la seva creació, en base a una Llei aprovada pel Parlament a finals de l’any 2020.

Presentació de dos projectes als Fons europeus Next Generation

La Regidoria de Consum, Comerç, Mercats i Participació va presentar al mes d’agost dos projectes als fons europeus, dins el Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR) de l’Estat. Un projecte és “Lleida, ciutat d’horta, ciutat de mercats”, que té com a prioritat incrementar la resiliència de l’aprovisionament de productes alimentaris principalment frescos de la ciutat. Posa les bases per fer més eficients les cadenes de comercialització dels productes de l’Horta, així com per augmentar-ne el coneixement per part de la ciutadania. Al L’altre és “Compra a Lleida” i desenvolupa infraestructures físiques i digitals necessàries per potenciar el turisme de compres, per portar més i nou turisme a les zones comercials i, d’aquesta manera, incrementar la despesa que queda a la ciutat. El projecte actuarà principalment a l’entorn de l’Eix comercial, rambla de Ferran i aportarà a totes les zones comercials de Lleida.

Les dues propostes, que estan pendents de la resolució de la convocatòria, sumen una inversió de més de 3,5 milions d’euros.

Comparteix

També t'interessarà