Lleida reconeix la tasca de les dones de l’Horta

REDACCIÓ
Publicat: 
15-10-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida reconeix la tasca de les dones de l’Horta
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Les principals institucions de Lleida s’han sumat avui a la celebració impulsada per la FAVLL i l’Associació de Productors de l’Horta en reconeixement a la tasca que desenvolupen les dones de l’Horta de Lleida, en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Dones Rurals.

La Jornada - que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, la marca Horta de Lleida i el Casal de la Dona- s’ha iniciat amb l’ofrena al monument de la Pagesa, situada a la plaça dels pagesos, i la lectura d’un Manifest en què s’ha reivindicat el paper determinant de la dona en el progrés i el manteniment de les explotacions agrícoles i ramaderes.

En el manifest, s’ha expressat que les dones de l’Horta pateixen “una doble discriminació: ser dona i viure en un entorn rural. Som les oblidades d’un sector oblidat però som imprescindibles i essencials per al desenvolupament del món rural, per la cohesió social, per la funcionalitat de l’economia i per la pervivència de l’horta com un espai rural i natural”. També, s’ha posat de manifest que les dones han “estat excloses de les responsabilitats jurídiques i econòmiques de la producció agrària” i s’ha reivindicat la “sororitat i el feminisme del camp” (...)

A la celebració hi ha assistit la tinent d’alcalde i regidora de Polítiques Feministes, Carme Valls, qui ha volgut "subratllar el compromís social, cultural i familiar de les dones de l’Horta amb Horta. Un rol silenciat  i poc valorat”. Valls ha fet una crida a anar més enllà per acabar amb la discriminació i per això “calen polítiques que atorguin oportunitats de creixement i fer xarxa de serveis suficients perquè la vida de la dona a l’Horta sigui una oportunitat”.

També han participat en l’acte la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés,  la diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Sandra Marco i la responsable del grup de Dones i secretària de la Comissió de l’Horta de la FAVLL, Dolors Comes.

Han assistit a l’ofrena i la lectura del manifest els regidors Jordina Freixanet, Sandra Castro, Violant Cervera, David Melé, Anna Florista i Marta Tristany.

Els actes en commemoració del Dia Internacional de les Dones Rurals continuen aquesta tarda amb la presentació del llibre “ Dones silenciades”, de Marina Pifarré, al local social Arqués de Rufea i amb un concert de música popular catalana, a càrrec de Ricard Seuma.

Comparteix

També t'interessarà