Lleida rep 425.000 kg d'aliments per repartir entre els més vulnerables

REDACCIÓ
30-09-2020
  • Lleida rep 425.000 kg d'aliments per repartir entre els més vulnerables
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), ha posat en marxa la segona fase del ‘Programa 2020 d'ajuda alimentària a les persones més vulnerables’ en el qual es repartiran 4.891.633,48 quilos d'aliments a 247.511 persones en situació de vulnerabilitat social i/o econòmica a Catalunya.

En aquesta segona fase, se subministraran de manera gratuïta, aliments de qualitat i de primera necessitat com a arròs blanc, mongetes cuites, conserva de tonyina, conserva de sardina, conserva de carn, pasta tipus macarró, tomàquet fregit en conserva, galetes, macedònia de verdures en conserva, fruita en conserva en almívar lleuger, potets infantils de fruita, potets infantils de pollastre, llet sencera UHT, batuts de xocolata i oli d'oliva. Els aliments adquirits són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, destaca que aquest lliurament d'aliments “demostra una vegada més el compromís del Govern d'Espanya d'estar al costat dels més vulnerables” i afegeix que “en la situació actual aquest repartiment d'aliments cobra més importància”. 

El ‘Programa 2020 d'ajuda alimentària a les persones més vulnerables' consta de tres fases de repartiment i suposarà la distribució, al final del programa, de 88,4 milions de quilos d'aliments en tota Espanya. Aquest programa es desenvolupa en tres fases, dues d'elles l'any 2020 i la tercera en el primer trimestre de 2021.

La distribució dels aliments correspon a Creu Roja i al Banc dels Aliments, una vegada certificada la recepció per part de les Àrees d'Agricultura i Pesca de les Delegacions i les Subdelegacions del Govern a Catalunya. Des de les seves delegacions provincials, aquestes entitats reparteixen els aliments a través de 601 Organitzacions Associades al Repartiment (OAR) que atenen a prop de 250.000 catalans i catalanes en situació de vulnerabilitat social i/o econòmica.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?