Lleida, sense infeccions de bebès

L. G.
09-05-2019
  • Lleida, sense infeccions de bebès

El servei d’Epidemiologia de Lleida no ha detectat cap brot de klebsiel·la, una infecció bacteriana que ha causat la mort de tres nadons prematurs els últims dies als hospitals Vall d’Hebron de Barcelona i Doctor Trueta de Girona. El cap del servei d’Epidemiologia de Lleida, el doctor Pere Godoy, va assenyalar que aquest bacteri sempre és present als hospitals, però que això no significa que se n’hagin detectat brots als centres lleidatans. De fet, va explicar que la Klebsiella pneumoniae, en el terme científic, és un bacteri que adquireix força com a conseqüència de l’ús freqüent d’antibiòtics a les instal·lacions sanitàries, la qual cosa afavoreix la seua resistència.

Segons Godoy, és una de les infeccions hospitalàries més comunes, però no significa que tota persona que sigui portadora desenvolupi la infecció. D’aquesta forma, aquest bacteri pot generar problemes greus en aquells pacients que presenten ja factors de risc, que es coneix com a immunodeprimits, especialment prematurs, pacients quirúrgics i persones d’edat avançada amb malalties de base.

Com a mesures de prevenció, la lluita contra les infeccions és una de les principals prioritats dels centres hospitalaris, va recordar Godoy, i quan es detecten casos com els de Girona o Barcelona es reforcen els protocols. Tanmateix, a Lleida no s’ha detectat un augment de les mesures, tot i que les autoritats sanitàries insten a no abaixar la guàrdia.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next