⏯️ Lleida, seu de la primera edició del circuit Esportcat Extreme

REDACCIÓ
Publicat: 
30-06-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Lleida, seu de la primera edició del circuit Esportcat Extreme
    Peu de foto: 
    Esportcat Extreme

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) potencia el patrocini de l’Extreme Barcelona i ho fa creant l’Esportcat Extreme, on l'skate, l’scooter i la BMX visitaran els skate parks de cinc ciutats catalanes durant els mesos de juliol, agost i setembre. Aprofitant el gran creixement de la pràctica d'aquests esports entre els joves, el Govern aposta per aquest nou circuit amb la voluntat de “dinamitzar i promoure aquestes modalitats i, alhora, donar l’oportunitat a joves esportistes d’aquestes modalitats emergents de competir al màxim nivell internacional”, assegura la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula.

Tarragona (2 de juliol), Figueres (23 de juliol), Alp (27 d'agost), Manresa (3 de setembre) i Lleida (10 de setembre) seran les cinc seus de la primera edició del circuit Esportcat Extreme. Les tres disciplines comptaran amb dues categories: dones i homes, que competiran en un dels formats més undergrounds dels skateparks: Cash4Tricks. Un format innovador, on a cada disciplina hi hauran Jam Sessions que premiaran els millors trucs dels atletes. Els millors esportistes de la tarda s’enduran també punts per escalar posicions a la classificació final. Un cop acabades les cinc parades, els millors de cada disciplina guanyaran un passi directe per competir a la 12a edició de l'Extreme Barcelona.

En un àmbit com els esports urbans, on la presència de noies creix any rere any, Anna Caula destaca que l’aposta per l’Esportcat Extreme reforça “el compromís d’Esportcat de projectar l’esport femení, donar-li visibilitat i generar referents”. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física afegeix que el patrocini de l’Extreme Barcelona permetrà “captar nou talent arreu de Catalunya gràcies a la territorialització d’unes proves que volem convertir en referents”, i que contribuirà a “projectar l’ADN esportiu català a nivell internacional”. “Els grans esdeveniments tenen un paper important per reforçar la base, les i els esportistes d’elit, els clubs i la resta d’agents del sistema esportiu”, conclou.

Referència internacional dels esports urbans

L’Esportcat Extreme serà la prèvia de l’Extreme Barcelona, el gran esdeveniment d’esports urbans de referència a nivell internacional, amb una combinació de competició del més alt nivell i promoció d’atletes locals. Enguany, del 16 al 18 de setembre al Parc del Fòrum, hi prendran part més de 350 atletes provinents de diferents països com Regne Unit, Estats Units, Austràlia, França o Alemanya, però també esportistes d’aquí.

Aquest 2022 s’organitzaran competicions de quatre esports en diferents modalitats esportives: skate street (masculí i femení), BMX Park, scooter street & park i roller freestyle (masculí i femení).

L’edició 2022 comptarà amb prop de 300 minuts de TV en directe i més de 2.000 minuts en diferit fins el 31 de desembre 2022. La distribució televisiva a nivell internacional portarà la competició a 39 països, amb un abast potencial mundial superior a 900.000.000 de llars.

Comparteix

També t'interessarà