"Lleida sol a sol. Territori inesgotable" la campanya del Patronat per potenciar el turisme a la província

REDACCIÓ
17-09-2020

Amb el lema “Lleida, de Sol a Sol. Territori inesgotable”, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida promou un original projecte consistent a promocionar diversos paratges del Pirineu i les Terres de Lleida com a marc idoni per gaudir de tota mena d’activitats de natura (des del ioga al trail running), acompanyades d’experiències culturals i gastronòmiques. 

L’acció consisteix en la gravació d’una sèrie de vídeos curts protagonitzats pels prescriptors Paula Butragueño, master trainer i coach de mindfulness, i Jan Margarit, esportista multidisciplinari que destaca en el món del trail running. La campanya, que es porta a terme les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, les Garrigues, el Pallars Jussà i el Solsonès, té com a fil conductor el sol i les àmplies activitats que es poden fer en els espectaculars paisatges de la demarcació de Lleida entre la sortida i la posta de l’astre rei. El projecte preveu la gravació de quatre càpsules de 15 segons i un vídeo de 90 segons que recolliran les experiències desenvolupades pels dos prescriptors.

Els vídeos se centraran en paratges lleidatans emblemàtics, com ara el Salí de Cambrils, la Ribera Salada i el santuari del Miracle (el Solsonès); els Vilars d’Arbeca, el celler Vinya Els Vilars d’Arbeca, el celler Mas Blanch i Jové i el Vilosell (les Garrigues); les esglésies romàniques de la Vall de Boí i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (l’Alta Ribagorça); la Vall Fosca i el telefèric de l’Estany Gento (el Pallars Jussà), i el vol en parapent a Organyà (l’Alt Urgell). Les gravacions recolliran propostes molt diverses, com ara pilates, banys terapèutics, mindfulness, ioga, running, trail running i parapent.

Enginyera de professió, la veritable vocació de Paula Butragueño és el fitness. Master trainer formada al Nike Training Club i autora del llibre 10 setmanes per sentir-se 10, Paula és professora certificada de ioga jivamutki, coach de mindfulness i una apassionada de la vida saludable. La participació en el projecte “Lleida, de Sol a Sol. Territori inesgotable” se centra en la pràctica de l'esport soft, amb especial atenció a l'entorn, el benestar i l’equilibri entre el cos i la ment

Quant a Jan Margarit, és un esportista que es mou en els àmbits de les raquetes de neu, l’esquí de muntanya, la BTT i, molt especialment, en el de les curses de muntanya. El 2016 va debutar en l’àmbit de l’skyrunning proclamant-se subcampió del món del quilòmetre vertical. Durant els anys següents ha continuat imposant-se en diverses proves internacionals de trail running. Actualment forma part de l'equip de trail running de Salomon Espanya. Durant la seva estada a Lleida centra l’activitat en els esports de trail, BTT i parapent.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?