Lleida suma deu medalles més en el Català absolut

09-07-2015
Actualitzat: 09-07-2015 10:22
  • Lleida suma deu medalles més en el Català absolut

Els atletes lleidatans van aconseguir ahir 10 medalles en la segona i última jornada del Campionat de Catalunya absolut d'atletisme, que es va disputar a l'Estadi Joan Serrahima de Barcelona. Va destacar el triplet aconseguit als 100 metres tanques, on els atletes lleidatans van copar les tres primeres posicions. Arnau Erta (FC Barcelona) va aconseguir l'or (14.07), superant Jackson Quiñónez (14.15) i Gerard Porras (14.52), en una carrera en què també van participar atletes estrangers i estatals.

Alba Casanovas (FC Barcelona) també es va proclamar campiona de Catalunya de 400 tanques, amb un registre d'1:01.13, superant Adhara Barril (AA Catalunya) i Laia González (Muntanyenc). Per la seua part, Haja Gerewu (FC Barcelona) va aconseguir la seua segona medalla dels campionats després de l'or en pes de dimarts, i ahir va sumar la plata en llançament de disc amb una marca de 46,78 metres. Sols va ser superada per Andrea Alarcón (AA Catalunya) amb un registre de 51,73 metres.

Elena Llobera (FC Barcelona) també va aconseguir la medalla de plata en la prova de salt de llargada després d'acabar en cinquena posició en un concurs amb diverses atletes estrangeres i estatals. Llobera va firmar un millor salt de 5,67 metres i es va quedar a només un centímetre de la medalla d'or, que va ser per a Emilia del Hoyo (Avivent Manresa). En categoria femenina, les atletes lleidatanes també van aconseguir una medalla de bronze gràcies a l'actuació de María Hernández (Lleida UA) a la final dels 100 metres llisos. Amb un registre de 12.66 segons, la lleidatana va quedar darrere d'Azahara Martínez (FC Barcelona), amb un temps de 12.17, i Anna Asensi (Igualada), amb una marca de 12.47 segons.

Igual que Gerewu, Albert Herrero (Montornés) va aconseguir un doblet en els campionats, ja que ahir va aconseguir el bronze en les proves de llançament de disc i pes. En la primera especialitat va acabar amb una millor marca de 47,04 metres, mentre que l'or va ser per a Lois Maikel Martínez (Playas de Castellón), amb 60,81 metres. En el concurs de pes, l'atleta lleidatà també va ser tercer amb un millor registre de 14,66 metres. L'or en aquesta prova va ser per a José Javier Ortega (FC Barcelona) amb 17,23 metres. Finalment, Marta Nogueira (Lleida UA) va aconseguir l'última medalla dels campionats per a l'atletisme lleidatà després de ser plata als 5.000 metres marxa, una prova que va guanyar María Nicolás (AA Catalunya) darrere de les estatals Takacs i Lleó. María Hernández va acabar la prova amb un temps de 25:41.67.