Lleidatanes de tinta negra

SEGREcom
Publicat: 
30-03-2016
Actualitzat: 30-03-2016 10:15
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleidatanes de tinta negra

Lectora empedreïda, fa nou anys que Ramona Solé es va animar a estrenar el seu propi blog literari http://tumateix-llibres.blogspot.com.es/, en el qual parla d’aquells llibres que li han cridat l’atenció. Encara que fa temps que escriu per a ella, ara ha decidit fer el salt i acaba de publicar Quaderns (Llibres del Delicte), una novel·la coral de crims i misteri que presentarà demà al Cafè del Teatre a les 19.30 h.

La trama se centra en un poble petit, del qual mai dóna el nom, on dos nenes escriuen per diversió als seus quaderns diferents situacions amb què es troben, encara que sempre amb ulls innocents, sense veure-hi res estrany. Tanmateix, un dia aquests quaderns cauen en mans d’una escriptora que ha arribat al poble per desconnectar i descansar. L’autora desapareix i únicament aquests quaderns ajudaran a aclarir què ha succeït. Un dels aspectes que volia plasmar Solé amb aquesta novel·la és "el fet que persones normals poden també ser capaces de cometre actes atroços", va explicar aquesta autora originària d’Alfés encara que establerta als Torms.

Amb aquesta novel·la, Ramona Solé s’afegeix a les últimes plomes femenines lleidatanes que firmen novel·les negres o criminals, com és el cas d’Alexandra Cuadrat, amb títols de l’estil d’Asesinato en el archivo, o Montse Sanjuan, amb les aventures de la seua sergent Anna Grimm, de la qual ja ha publicat La sergent Anna Grimm i El misteri del bressol buit, en un moment en què aquest gènere viu un notable auge. "És cert que no hi ha gaires dones escrivint novel·la negra a Lleida, però no sabria dir-ne el motiu", va afirmar Solé.

De moment, l’autora lleidatana està encantada amb el feedback que ha rebut dels lectors. "Han sigut tot comentaris molt positius", va explicar l’escriptora, que admira autors com Aldous Huxley, de qui admet que periòdicament necessita "rellegir Un món feliç"; Andreu Martín, que considera "un mestre", o Patricia Highsmith, de la qual li encanta com trava les seues històries.

Comparteix

També t'interessarà