Llibres per sobreviure al confinament

J.B.
15-03-2020
  • Llibres per sobreviure al confinament
  • Llibres per sobreviure al confinament
  • Llibres per sobreviure al confinament
  • Llibres per sobreviure al confinament
  • Llibres per sobreviure al confinament
  • Llibres per sobreviure al confinament
  • Llibres per sobreviure al confinament
  • Llibres per sobreviure al confinament

La crisi sanitària del coronavirus ha provocat que pràcticament tota la vida social es quedi enclosa al domicili privat, de manera que la lectura pot ser una de les millors opcions de lleure per passar les hores d’aquesta excepcional quarantena. Encara que les llibreries han tancat, la majoria segueixen obertes de forma digital, igual que les editorials.

Així, la compra online és una bona alternativa per no perdre’s les novetats literàries del mercat o dels títols de més èxit dels últims mesos.

Algunes de les novel·les en català més venudes l’any 2019 van ser El fill de l’italià, de Rafel Nadal; Paraules que tu entendràs, de Xavier Bosch; El fibló, de Sílvia Soler; El millor d’anar és tornar, d’Albert Espinosa; o Fungus, d’Albert Sánchez Piñol. En castellà van triomfar autors com Dolores Redondo (La cara norte del corazón), Santiago Posteguillo (Yo, Julia), Javier Cercas (Terra Alta) o Ildefonso Falcones (El pintor de almas).

Durant les últimes setmanes també s’han enfilat al capdamunt de les llistes de vendes en català novetats recents, com Ca la Wenling, de Gemma Ruiz; És que abans no érem així, d’Empar Moliner; Trencar el silenci, de l’aranesa Mireia Boya; Ens van robar la joventut, de Víctor Amela; o Crims, del lleidatà Carles Porta.

En castellà, també triomfen novetats com La madre de Frankenstein, d’Almudena Grandes; A corazón abierto, d’Elvira Lindo; o El destino de los héroes, de Chufo Llorens.

En clau lleidatana, la collita més recent compta amb títols com Dues dones, de Montse Sanjuan; L’origen del pecat, de Marta Alòs; el nou llibre del director executiu de SEGRE, Juan Cal, Generación 1974; el de la periodista de SEGRE Anna Sàez, Batre records; o La veritable història del llibreter assassí de Barcelona, de l’escriptor de Coll de Nargó Marcel Fité.

I per als que prefereixin la lectura digital i disposin del carnet d’usuari de les biblioteques catalanes, tenen a disposició el servei eBiblio, amb desenes de novetats editorials de totes les temàtiques.

Al web del Reina Sofía, els visitants poden trobar 170 vídeos d’exposicions presents i passades i altres continguts. A la del Prado, es poden visitar amb detall obres mestres com Las meninas o El jardí de les delícies. La pinacoteca madrilenya també ampliarà el temps dedicat als directes en xarxes socials per presentar la seua col·lecció.

La del Thyssen rep l’internauta amb un enllaç a les visites virtuals de la col·lecció permanent.

Pel que fa a l’àmbit internacional, també mostren els seus tresors artístics en línia institucions com el Louvre de París, els Museus Vaticans, el Museu Britànic de Londres, el Metropolitan de Nova York o l’Hermitage de Sant Petersburg.

Les plataformes de televisió de pagament estan més de moda que mai i la situació extraordinària pel coronavirus augmentarà de forma exponencial les hores a casa davant de la pantalla o dispositius mòbils, de manera que l’opció de buscar continguts audiovisuals de lleure augmentarà l’oferta a disposició dels telespectadors. Al sector de les operadores de comunicacions té un clar domini Movistar, seguida de Vodafone i Orange. Al marge d’aquestes plataformes, vinculades a serveis de telefonia i internet, Netflix ha assolit en els últims anys una audiència potencial superior al 35% de la població major de catorze anys. El segueix Amazon Prime Video (13,4%), HBO (11.7%), l’esportiva DAZN (1,9%) i Filmin (0,8%). En conjunt, una oferta de centenars d’hores de pel·lícules i sèries. Netflix, que destaca perquè disposa de moltes produccions pròpies exclusives, moltes de les quals premiades, ha estrenat recentment, per exemple, la pel·lícula espanyola La trinchera infinita, amb la qual Belén Cuesta va conquerir el Goya a la millor actriu; la tercera temporada de la sèrie d’adolescents Élite; o la imminent estrena de la quarta entrega de Stranger Things. Al catàleg de produccions pròpies d’HBO destaca la multipremiada sèrie Joc de Trons i anuncia per al maig la primera espanyola, Patria, basada en el llibre homònim de Fernando Aramburu.

I Paràsits, el film que va arrasar als darrers Oscars, està disponible a Movistar+ i Filmin.

Passejar pel Prado, el Louvre o el Thyssen en pijama i sabatilles

El coronavirus aguditza l’enginy en el món de la cultura i des de divendres l’streaming s’ha convertit en el nou “en viu i en directe” pel qual han apostat els grans equipaments. Així doncs, el Museo Reina Sofía, el Prado i el Thyssen van tancar portes, però obren les de les pàgines web.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?