Lligues amb risc d'ajornament

XAVIER MADRONA
29-08-2020
  • Lligues amb risc d'ajornament

La Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física va enviar ahir un comunicat que incumbeix federacions i clubs en relació amb l’inici i desenvolupament de la temporada 2020/2021, en què aconsella, entre altres mesures, ajornar fins i tot l’inici de les competicions si fos necessari. En aquest sentit, el departament que dirigeix Gerard Figueras recomana “flexibilitat i disposar de fórmules alternatives de competició davant de l’elevada probabilitat que no es puguin complir els calendaris, tal com estan previstos, amb normalitat”.

El secretari general de l’esport ja va alertar aquesta setmana que serà un any en el qual les activitats esportives i les competicions hauran d’anar adaptant-se a l’afectació de la pandèmia als diferents territoris. “Perquè les estadístiques ens diuen que molt probablement tindrem detecció de contagis, hauran de guardar quarantena equips o grups i per tant això alterarà el calendari previst.”

El comunicat aclareix que la prohibició de fer trobades i reunions de més de deu persones, inclosa a la Resolució de Salut que es publicarà al DOGC en les pròximes hores, no afecta l’activitat esportiva, sinó que continuarà regint-se pels protocols que hi ha establerts fins al monent.

Entre altres recomanacions es demana evitar al màxim el contacte físic en els entrenaments, l’ús de vestidors i dutxes, i l’assistència de públic, excepte en el cas de menors, que podran anar acompanyats per un adult.

Figueras i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, van participar ahir en una reunió sectorial telemàtica amb el ministre d’Esports, José Manuel Rodríguez Uribes.

Comparteix

També t'interessarà