Via lliure al proveïment d’aigua per desbloquejar el polígon de Bell-lloc

REDACCIÓ / R. R.
Publicat: 
31-10-2019
Actualitzat: 31-10-2019 12:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Via lliure al proveïment d’aigua per desbloquejar el polígon de Bell-lloc

La comissió d’Urbanisme de Lleida va donar ahir el vistiplau al projecte de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per a una planta potabilitzadora que subministrarà aigua al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc. És necessària per desbloquejar la implantació de noves empreses en aquesta superfície industrial, propietat de l’ens de la Generalitat. L’ajuntament ha suspès la concessió de llicències fins que el polígon tingui el seu propi proveïment. Fins ara l’ha rebut de la xarxa d’aigua del poble, que està al límit de capacitat.

A banda de la potabilitzadora, el projecte inclou un dipòsit amb una capacitat de 26.000 metres cúbics, segons va detallar Agustí Serra, secretari d’Hàbitat Urbà i Territori. Així mateix, la comissió va emetre un primer informe favorable sobre el centre d’investigació del sector porcí que la Diputació i l’ajuntament de Torrelameu impulsen en aquesta localitat de la Noguera. És un primer tràmit ambiental per a aquest projecte, que s’haurà de sotmetre a l’aprovació d’Urbanisme.

En un altre ordre, la comissió va aprovar modificar la planificació urbanística de Vallbona de les Monges, que guanyarà gairebé 13.000 metres quadrats per a futurs equipaments públics. D’altra banda, la comissió va examinar projectes per a instal·lacions d’autoconsum elèctric. Alcarràs va acollir una jornada sobre com implantar panells solars en granges.

Desenes de ramaders en una jornada sobre energia solar

Uns seixanta ramaders van participar ahir a Alcarràs en una jornada tècnica dedicada a la implantació de panells solars per a autoconsum d’energia. Les ponències, organitzades pel sindicat agrari JARC, van apuntar que l’estalvi energètic que suposen aquestes instal·lacions fa que la inversió s’amortitzi en un període d’entre tres i quatre anys. Els participants van visitar algunes explotacions que disposen ja de plaques fotovoltaiques i van conèixer diverses opcions per finançar-los, que inclouen fins i tot fórmules de rènting.

Comparteix

També t'interessarà