VACANCES SEGURES: Com evitar les estafes en el lloguer vacacional

REDACCIÓ
05-07-2022
  • VACANCES SEGURES: Com evitar les estafes en el lloguer vacacional
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

És la mateixa història cada estiu: famílies que busquen llogar un pis per a passar les seves vacances a un bon preu, i a l'hora de la veritat es troben que han estat estafades. Aquesta tendència, no obstant això, va en alça, perquè tal com assenyalen dades de diferents entitats defensores dels consumidors, el percentatge d'estafa en lloguers vacacionals ha augmentat més d'un 35% en els últims anys.

"Com més demanda hi ha, majors són els índexs d'estafa, sobretot amb l'ús de la digitalització, després de la pandèmia", explica l'advocada Arantxa Goenaga. I agrega: "La virtualitat permet que es puguin publicitar propietats que no existeixen o que bé no concorden amb les característiques que s'anuncien. Sobretot es produeix amb aquells lloguers que estan lluny per a visitar-los."

Un dels casos més comuns d'estafa es dona quan el client s'interessa per l'immoble, i el supòsit propietari argumenta diferents problemes per a no mostrar-lo, ja sigui perquè es troben en un lloc diferent del de la seva ubicació, o perquè en aquests moments es troba ocupada.

"En aquest cas tan comú, els estafadors sol·liciten l'abonament d'un percentatge o la totalitat del lloguer d'un immoble que, en realitat, no existeix. El client acaba no sols perdent els diners, sinó que a més es queda sense un lloguer per a gaudir de les seves vacances", detalla Goenaga.

Quins són els passos a seguir per a evitar possibles estafes?

Durant els últims anys, la Policia Nacional ha anat actualitzant una llista de recomanacions que ajuden a evitar unes certes pràctiques que poden decantar en estafes durant l'estiu.

"La manera més senzilla d'evitar una estafa és no fer un pagament per endavant, verificar la informació acudint personalment a l'immoble i comprovar que realment aquestes persones són les propietàries o estan contractades pels propietaris", afirma l'advocada, qui també revela que és important també realitzar la denúncia corresponent en la Policia per a evitar que li succeeixi a més persones.

"El procés per a adquirir un lloguer vacacional ha de fer-se tranquil i sent incisiu en diversos factors", afirma Arantxa Goenaga. I conclou: "webs estranyes, ofertes irreals, plataformes de pagament insegures i baixa qualitat en la descripció de les propietats són, sens dubte, petits avisos de què pot tractar-se d'una estafa".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta