Llorens de Rocafort inaugura l’església restaurada després de més de tres anys en obres

REDACCIÓ
Publicat: 
29-10-2018
Actualitzat: 29-10-2018 10:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Llorens de Rocafort inaugura l’església restaurada després de més de tres anys en obres

Els veïns de Llorens de Rocafort, nucli agregat de Sant Martí de Riucorb, estaven ahir de celebració amb la inauguració de l’esperada restauració de la seua església, que ha estat més de tres anys en obres. L’actuació, que s’ha portat a terme en diferents fases, ha comptat amb un pressupost de 85.000 euros i ha estat finançada amb 50.000 euros per l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i la resta l’han pagat entre els veïns, l’ajuntament, l’Arquebisbat de Tarragona i la parròquia.

El portaveu dels veïns, Ramon Moix, va destacar que “és una inauguració molt esperada, ja que hem tingut l’església més de tres anys en obres i vam començar els tràmits l’any 2011”. També va agrair els ajuts rebuts, altrament hauria estat impossible dur a terme l’actuació, tenint en compte que a Llorens només viuen unes quaranta persones.

La renovada església de Llorens va ser inaugurada ahir a la tarda per la presidenta de la diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, que va destacar que “com no pot ser de cap altra forma l’IEI ha de vetllar pel manteniment i la conservació d’edificis com l’església de Llorens, dels quals n’hi ha molts i que formen part del patrimoni cultural i arquitectònic del territori”. També va participar en l’acte l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. Després d’una missa cantada, Josep Capdevila, fill del poble i gran coneixedor de la història de Llorens, va fer una breu explicació de l’actuació de millora.

Fa una dècada, part de l’interior del temple es va cremar per un curtcircuit i les parets van quedar totalment negres. Amb les obres de restauració han aconseguit recuperar la pedra original i part de les voltes. També s’ha habilitat un accés per a persones amb mobilitat reduïda.

Comparteix

També t'interessarà