Lluís Cortés: "El confinament ens ajudarà a donar valor al simple fet de fer vida normal i donar gràcies per poder-ho fer"

LLEIDACOM / Amaia Rodrigo Arcay
30-04-2020
  • Lluís Cortés: "El confinament ens ajudarà a donar valor al simple fet de fer vida normal i donar gràcies per poder-ho fer"
    Peu de foto: 
    Foto Amaia Rodrigo
  • Com estàs passant el confinament?

Ara ja més adaptat... Per nosaltres que dediquem moltes hores a la nostra feina i que passem poques hores a casa, els primers dies es van fer més durs perquè el canvi va ser radical, però per sort les noves tecnologies ens permeten seguir en contacte amb l'equip i seguir treballant, això sí, d'una manera diferent a la que estem acostumats.

  • Què fas i què recomanes per sentir-te millor?

El primer consell, i crec que el més important, és seguir una rutina i respectar uns horaris. En el meu cas, em llevo aviat, esmorzo i em poso al dia de les notícies, i fins al migdia em dedico a treballar en un horari similar al que dediquem en un dia d'entrenament a la Ciutat Esportiva. Un altre consell és dedicar una estona a fer activitat física: a internet hi ha molts recursos per poder entrenar des de casa i és molt important per aquests dies en què estem moltes hores al sofà. I l'última recomanació és ser creatius en la manera d'ocupar el temps: cuinar, jugar a jocs de taula, llegir... poden ser bones alternatives a mirar la televisió.

  • Què et preocupa més?

Una de les coses que més em preocupa són les Fake News que corren per la xarxa i que poden desinformar a la gent en un moment molt delicat com aquest. També em preocupa aquella gent irresponsable que no fa cas de les recomanacions dels professionals. I per últim, em preocupa aquelles persones més vulnerables, tot i que sóc optimista i crec que ens en sortirem aviat.

  • Què n'estàs aprenent?

Que, com a societat, som més vulnerables del que ens pensàvem. Però crec que serà un gran aprenentatge per a tothom i que sortirem molt reforçats d'aquesta crisi. També crec que aquest confinament ens ajudarà a donar valor al simple fet de poder fer vida normal, de sortir al carrer, de veure als amics, d'anar a treballar com féiem habitualment, i donar gràcies cada dia per poder-ho fer. I per acabar, estem aprenent de quines són les professions clau en la nostra societat i, potser a partir d'ara, valorarem i respectarem més al personal sanitari o al personal que ens atén en un supermercat, per posar uns exemples.

  • Què és el primer que voldràs fer quan passi tot això?

Fer vida normal. Anar a entrenar, veure l'staff i les jugadores per gaudir d'un bon entrenament plegats. Quan torni de Barcelona, passar per la finca a veure als meus pares i acabar el dia amb un bon sopar a Cal Xirricló amb la meva dona, l'Anna.

Comparteix

També t'interessarà