Llum verda als pressupostos 2023 de la Paeria de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
24-12-2022
Actualitzat: 24-12-2022 10:25
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Llum verda als pressupostos 2023 de la Paeria de Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Ajuntament de Lleida)

La Comissió Informativa per les polítiques de la Gestió d'Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica ha donat aquest divendres via lliure a l'aprovació definitiva del pressupost de l'Ajuntament de Lleida per a l'any vinent, que es durà a terme en el pròxim ple. Durant la sessió s'ha informat de la desestimació de l'única reclamació presentada, per part de l'empresa Promenade Lleida SL, ja que no s'ajusta als supòsits recollits en l'article 170.2 de la llei d'Hisendes Locals, segons ha conclòs l'informe d'Intervenció.

Ara es sotmetrà a la consideració del Ple. Els comptes per a 2023 preveuen uns ingressos i despeses de 228.391.682,63 euros, xifra que suposa un increment d'un 13% respecte a l'any passat, motivat principalment per l'increment de la despesa en personal per l'actualització dels sous dels treballadors públics; la pujada de costos de l'energia i altres béns i serveis; la pujada dels tipus d'interès; i el fort augment del capítol d'inversions, que arriba a una xifra rècord de 45,43 milions d'euros, gràcies a l'impacte dels fons Next Generation.

També es dona llum verda als comptes dels organismes autònoms, empreses i consorcis adscrits a l'Ajuntament, com són l'Institut Municipal d'Ocupació, de Turisme de Lleida, l'Empresa Municipal d'Agenda Urbana, el Parc Agrobiotech Lleida, el Consorci del Turó de la Seu Vella i els de gestió de la televisió digital terrestre local i del servei d'acolliment a persones sense llar.

Paral·lelament, la Comissió també ha informat de la proposta de modificació de les tarifes dels serveis d'abastament d'aigua i clavegueram, que s'actualitzensegons l'acordat en el marc de la comissió de seguiment del Pacte de l'Aigua, que conformen els grups d'Esquerra Republicana, Partit dels Socialistes i Comú de Lleida.

Comissió de Salvaguarda dels drets de la ciutadania

Durant la comissió s'ha informat del nomenament per part del ple, a proposta de la regidoria de Presidència, dels membres de la Comissió de Salvaguarda dels drets de la ciutadania de Lleida per aquest mandat, que seran Rafel Oncins Pujol, Álvaro de Gracia Cuesta, Montse Berenguer Messeguer, Joan Pifarré Vidal i Montse Casanovas Català.

Les persones triades han estat seleccionades per la seva trajectòria personal i els seus coneixements sobre la matèria, d'acord amb el que fixa el reglament de l'esmentada comissió, que té com a objectiu vetllar per compliment de la Carta de la Ciutadania de Lleida.

Contractació

La Comissió ha donat compte de l'aprovació del plec de clàusules per a la concessió d'una finca de 400 m² a la Contraguàrdia de la Reina del Turó de la Seu Vella, per a l'explotació d'un bar-restaurant. L'espai compta amb un edifici de planta baixa de 108,22 m² amb equipament per a l'activitat d'hostaleria, una terrassa de 228 m², coberta parcialment per un tendal. Actualment, en aquest espai ja hi funciona un bar que dona servei a les persones que visiten el Turó.

L'import del cànon es fixa en un mínim de 9.645,50 € anuals, a més de 3.850,4 € pels vetlladors i el tendal a la terrassa. La concessió serà per dos anys, a partir de la formalització del contracte. Es valorarà especialment l'oferta econòmica (60 punts); l'experiència del personal (25 punts); la incorporació en l'oferta gastronòmica de productes de proximitat de la Marca Horta de Lleida o amb la Denominació d'Origen de les Terres de Lleida (10 punts); i la contractació de persones aturades o en perill d'exclusió social (5 punts).

Durant la Comissió també s'ha informat de l'aprovació en el pròxim ple de diferents expedients de contractació i l'inici de les corresponents licitacions. S'hi inclou la compra i instal·lació de mobiliari d'oficina i serveis per al nou Museu d'Art Modern i Contemporani de Lleida, per 260.396,77 €; el servei d'assistència telefònica per als Serveis Socials, per 346.544 euros; el subministrament de roba institucional i de treball per al personal municipal, per 98.684 euros; i el servei de seguiment de la recollida de residus model porta a porta, finançat amb fons Next Generation, per 173.434,14 euros.

En l'àmbit de personal, també s'ha informat de la convocatòria d'un concurs oposició de promoció interna per a la provisió en propietat de sis places d'oficial d'obra i serveis.

Nova gestió del servei d'aparcament regulat

La Comissió ha informat favorablement l'encàrrec de gestió a l'Empresa Municipal d'Agenda Urbana (EMAU) dels serveis d'aparcament regulat en via pública; d'arrossegament i trasllat de vehicles; i de dipòsit municipal de vehicles, que aquest ens passarà a gestionar a partir de l'1 de gener. La Junta de Govern Local aprovarà en la seva última reunió abans d'acabar l'any aquest encàrrec de gestió, que és l'últim tràmit formal que cal complir perquè l'EMAU assumeixi el servei, que se subrogarà el personal que treballava fins ara a l'empresa concessionària, EYSA.

Comparteix

També t'interessarà