Llum verda a la licitació de contractes vinculats al projecte de transformació de la mobilitat a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
23-04-2022
Actualitzat: 23-04-2022 2:11
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Llum verda a la licitació de contractes vinculats al projecte de transformació de la mobilitat a Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge arxiu

La Junta de Govern Local, convocada extraordinàriament, ha donat el vistiplau a tramitar la licitació de tres contractes vinculats al projecte de transformació de la mobilitat a la ciutat, que ha estat admès en la convocatòria dels fons europeus Next Generation. El pla presentat per la Paeria té assignats 6,3 milions d'euros i la següent fase del procés és la publicació de les clàusules i prescripcions tècniques que han de regir la contractació per iniciar la licitació. En concret, els tres plecs aprovats són per a la monitorització i control de zona de baixes emissions a la ciutat, per a l’adquisició de cinc autobusos elèctrics i sis punts de recàrrega i per a la transformació digital i transport públic.

El projecte global està desgranat en cinc línies d’actuació que preveuen la posada en marxa d’una zona de baixes emissions al centre de Lleida, la creació de nous eixos de vianants i carril bici, així com la millora del transport públic amb autobusos elèctrics i canvis tecnològics. Els ajuts cobriran el 62% dels 10.172.447 euros de projecte.

L’aprovació s’ha fet després que els expedients hagin passat prèviament per la Comissió Informativa per les polítiques de la gestió d’Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica.

Sol·licitar les ajudes per rehabilitar el Palau de Vidre i el Pal·las

A la Junta, s’ha donat llum verda a sol·licitar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de la inclusió al Programa d’ajudes a municipis per rehabilitat els edificis del Palau de Vidre i el Pal·las en el marc del projecte de rehabilitació energètica i millora de l’accessibilitat contemplant també dins el Pla de recuperació, transformació i resiliència contemplats per la Unió Europea amb els fons Next Generation.

En aquest cas, s’han de presentar abans del 25 d’abril i opten a obtenir 3 milions d’euros cadascun i, en els projectes, es prioritzaran actuacions de millora d’eficiència energètica, sostenibilitat, accessibilitat i seguretat. Amb les actuacions proposades es pretén avançar cap a un model de ciutat intel·ligent i sostenible.

Altres punts de la Comissió Informativa

L’ordre del dia de la comissió d’aquest divendres ha inclòs diverses convocatòries de subvencions per aquest 2022. Entre altres, de l’àrea de Participació, per a projectes per al foment de la participació comunitària i per al voluntariat als barris; de l’àrea de comerç per a la Promoció i Dinamització de l’activitat Comercial, i de l’àrea de promoció econòmica, els ajuts per la digitalització de l’activitat empresarial de la ciutat i el Premis Lleida Talent Emprenedor. 

Comparteix

També t'interessarà